Hovedmenu

DMJX fylder 75 - og fejrer medie- og kommunikationsbranchens udviklingskraft med events, udstillinger og fester

Live-events, faglige arrangementer og en vandreudstilling i samarbejde med kommunikationsmuseum ENIGMA. DMJX dedikerer sit jubilæumsår til at gøre hele branchen klogere og fremtidsparate

Det er alt andet end en lukket fest, når Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fejrer 75 års jubilæum.

Festen varer et helt år og byder undervejs på adskillige live-events, udstillinger, festligheder og faglige arrangementer for medie- og kommunikationsbranchen.

Det hele blev skudt i gang med en jubilæumsreception i Aller Huset den 3. september 2018 med Aller Media som medvært.

Huxi Bach var konferentier og holdt selv et causeri over mediebranchen med særligt fokus på fake og real news.

DMJX' bestyrelsesformand, Lisbeth Knudsen, holdt festtalen.
Desuden var er en tale ved Lars Sander Matjeka, Aller Medias administrerende direktør, som sammen med sin ugebladsdirektør Anette Kokholm talte om DMJX' praktikanter og dimittenders afgørende betydning for for Aller gennem de 75 år.


Lars Sander Matjeka og Anette Kokholm lagde ikke skjul på, at DMJX til stadighed er vigtig for Aller Media. Foto: Emma Thunbo.

Du kan snarest se flere billeder m.m. fra jubilæumsreceptionen her på siden.

Rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jens Otto Kjær Hansen, åbnede en vandreudstilling, som er lavet i samarbejde med kommunikationsmuseet ENIGMA.

Udstillingen sætter højskolens udvikling i perspektiv i forhold til mediebranchens udvikling og aktuelle udfordringer. Den kan blandt andet opleves i Aller Huset fra til Kulturnatten 2018 og på Dokk1 i forbindelse med Aaarhus Festuge 2019.

I løbet af jubilæumsåret vil DMJX gøre flere nedslag i de 75 års mediehistorie for at demonstrere branchens udviklings- og innovationskraft og trække tråde ind i fremtidens medieudvikling.

Du kan læse meget mere om udstilling, arrangementer, begivenheder og events samt tilmelde dig via menuen til venstre på denne side.

Historiske fakta

DMJX opstod i 2008 som en fusion mellem DGH (Den grafiske højskole), DJH (Danmarks Journalisthøjskole) og UPDATE – Kurser og videre uddannelse.


Den Grafiske Højskole optog sine 70 første elever i september 1943 – som det første skridt i vores nu 75-årige fælles uddannelseshistorie.Se en historisk tidslinje her

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram