Tag scenen: Sådan styrer du debatter og live-interviews

Bliv en sikker moderator og samtalestyrer foran et live-publikum. Her er 3 råd fra eksperten, som handler om, hvordan du bruger kroppen som redskab til at indtage scenen.

af Dan Hansen d. 8.04.2019 i Viden

Skal du styre debatter, samtaler og live-interviews?
På Folkemødet, bogforum, måske et kulturarrangement. Eller har du ambitioner om at kaste dig ud i den populære genre?

Efterspørgslen på dygtige ordstyrere, moderatorer og facilitatorer, der kan lede ordet til livearrangementer, er stor.

Og nu har du chancen for at blive stærk ud i disciplinen, som bygger oven på blandt andet journalistiske grundprincipper.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er nemlig klar med kurset Tag scenen: Styr live-interviews og debatter, som er udviklet særligt til dig, der er arrangør, kommunikationsmedarbejder, bibliotekar eller journalist og vil i gang med eller blive bedre til at interviewe live på en scene.

Mette Walsted Vestergaard og Julie Krog Vistisen
Du lærer på 2 dage, hvordan den gode historie kan se ud live samt, hvordan du kan stå stærkt som ankerperson på den levende scene.
Fokus er på den særlige interviewgenre, der foregår på en scene foran et live publikum – og ikke i grundlæggende interviewteknik.

Underviserne er Julie Krog Vistisen - stifter af Livemagasinet, der laver journalistiske sceneshows for kunder som ARoS, Århus Stiftstidende og Folkeuniversitetet – og Mette Walsted Vestergaard, som mange kender fra TV-AVISEN, og som nu arbejder som selvstændig ordstyrer og moderator.

Læs mere om kurset Tag scenen: Styr live-interviews og debatter

3 gode råd til at indtage scenen
Her kan du se en video, hvor underviser Julie Krog Vistisen på 87 sekunder giver dig 3 gode råd, som handler om, hvordan du bruger kroppen som redskab til at indtage scenen:

 

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram