Store mængder råstof til nyheder og andet redaktionelt indhold er tilgængeligt – men bruges næsten ikke

5 former for data og nye urbane datastrømme vil fremover blive stadigt mere værdifulde som led i fødekæden bag indholdsproduktion og et nyt mulighedsrum for nyhedsmedier og samfundskommunikation, forklarer medieforsker Lars Kabel i ny rapport.

Foto: Rasmus Steengaard
af Dan Hansen d. 27.06.2019 i Viden

Medieforsker Lars Kabel, som er lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, udgav i foråret bogen Media Connectivity. Heri viser han - gennem casestudier, interviews og forskning - det mulighedsrum, der er for medier, virksomheder, reklamebureauer og myndigheder i at skabe forbindelser til borgere, kunder og brugere i det offentlige rum ved hjælp af data.

Læs også artiklen om bogen: Et stort potentiale, som medier og virksomheder ikke udnytter

Nu har Lars Kabel i forlængelse af bogen udgivet en rapport, som uddyber de 5 former for data og nye datastrømme, som fremover vil blive stadigt mere værdifulde som led i fødekæden bag indholdsproduktion.

Rapporten kan du læse og downloade her nedenfor.

I Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles online tidsskrift MediaJournal, kan du desuden læse en artikel, som er en lightudgave af rapporten samt høre et interview med Lars Kabel.
 

 


Lars Kabel. Foto: Farzad Soleimani

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram