Samtalesalon: Hastighed og troværdighed kan gå hånd i hånd i nyhedsproduktion

Flere medier har i de senere år mistet troværdighed i jagten på klik og breaking news. Men TV 2 NEWS har ændret fokus – og gør det godt, mener DMJX-forsker.

Foto: Rasmus Laurvig.
af Dan Hansen d. 18.01.2019 i Viden

Kvægtorvet på TV2 i Odense lagde rammer om DMJX’ seneste samtalesalon – som perspektiverede nyheder, hastighed og troværdighed i journalistik.

Foran 50 fremmødte diskuterede Ulla Pors, chefredaktør på TV 2 NEWS, Mikkel Hertz, nyhedsdirektør på TV2 samt chefforsker Jakob Linaa Jensen fra DMJX, hvordan fokusering på breaking news og hastighed påvirker troværdigheden.

HER VIL DU MEGET SNART KUNNE SE VIDEOINTERVIEW MED DE 3 PANELDELTAGERE

- Der har afgjort været en tillidskrise i forhold til de større medier inklusiv os selv. Derfor har det ligget os meget på sinde at arbejde med vores egen troværdighed, og hvad vi kan gøre for at styrke den, sagde Ulla Pors.

Det bekræftede Mikkel Hertz:

- Vi begår fejl hver dag. Men vi gør mange tiltag for at gøre det bedre. Vores redaktører bliver fx ikke længere målt på antal klik. Klik er ikke det værd, de var for 5 år siden. TV2.dk lægger stadigflere ressourcer i at producere god journalistik og troværdigt indhold. Samtidig har vi reduceret antallet af daglige historier fra 150 til omkring 100, sagde han.

- Vi var måske lidt en tabloid rodebutik. Men det er vi heldigvis kommet væk fra, sagde Mikkel Hertz.

Det kunne forsker Jakob Linaa Jensen bekræfte.

- NEWS er nok hurtig, men ikke overfladisk. NEWS går i dybden og er lykkedes med høj kvalitet. Som forsker opleves det, at man får mere tid på NEWS, end i traditionelle nyhedsudsendelser. For seerne er det mere værd, sagde Jakob Linaa Jensen.  

Lars Werge, formand i Dansk Journalistforbund, styrede slagets gang.
    
Samtalesaloner
DMJX fyldte 75 år i september 2018.
Jubilæet fejres et helt år - blandt andet med månedlige samtalesaloner, hvor vi sammen med samarbejdspartnere sætter nye og anderledes perspektiver på medieudviklingen.

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram