Invitation: DMJX ønsker (flere) dialogmøder med myndigheder

Arbejdsgange omkring eksempelvis aktindsigt kan forbedres, hvis journalister og myndigheder kender og forstår hinanden. Efter frugtbart dialogmøde med Aarhus Kommunes ’Sundhed og Omsorg’ , rækker DMJX’ mediejurist hånden frem mod andre myndigheder

af Dan Hansen d. 9.06.2017 i Viden

Journalister skal kende myndigheder bedre, og myndighederne skal kende og forstå journalister.

Det er mantraet for de dialogmøder, som DMJX’ docent i medieret, Vibeke Borberg holder med forvaltninger, instanser og  myndigheder.

Hun vil i et fremstød for at mindske afstanden mellem parterne skabe dialog og åbenhed.

Gratis åbenhedsarrangementer
I denne uge har hun holdt et åbenhedsarrangement med ’Sundhed og Omsorg’ ved Aarhus Kommune, som blandt andet har fået indsigt i højskolens undervisning i undersøgende journalistisk og de udfordringer, som offentlighedsloven giver journalister.

De input, Vibeke Borberg får fra myndighederne, kan hun tage med i undervisningen af fremtidens journalister og i sit medieretlige arbejde, fortæller hun.

De kommunale embedsmænd og sagsbehandlere kan omvendt bruge forståelsen af journalisternes arbejde og behov til at forbedre servicen, når den efterspørges, forklarer afdelingsleder i Sundhed og Omsorg, Thune Korsager.

- Åbenhed er forudsætningen for udvikling og et iboende krav til enhver offentlig organisation. Vi må aldrig forfalde til lukkethed og ligegyldighed over for omverdenen. Manglende indsigt i vores virke og vores beslutninger, tilsigtet såvel som utilsigtet, er magtmisbrug. Derfor er det også afgørende, at vi konstant er ydmyge og imødekommende over for mediernes og borgernes ønske om aktindsigt  - samtidig med at vi ikke bruger uforholdsmæssig og unødvendig mange ressourcer på aktindsigterne".

Vibeke Borberg er helt enig, og håber, at blive inviteret ind på mange flere offentlige kontorer i fremtiden for at tale offentlighedslov og åbenhed.

- Jeg kan ikke fremhæve nok, hvor meget godt, der kommer ud af de her arrangementer. Det er noget jeg prioriterer højt, og tilbyder gratis til alle, som har lyst at vide mere. Det er en god investering for alle parter, siger Vibeke Borberg.

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram