Digital udvikling: Tag med til The Poynter Institute i foråret

Her er 3 kurser, der kan bringe dig på forkant med den digitale udvikling

af d. 9.11.2016 i Viden

I samarbejde med The Poynter Institute i Florida udbyder DMJX i foråret 2017 tre kurser med fokus på digitalt indhold. Fælles for de tre kurser er, at du får adgang til de mest nytænkende mediehuse i USA, bl.a. Washington Post og AJ+. Men du får også smagt på det, som de på Poynter selv kalder The Poynter Experience, som er inspirerende læringsprocesser skabt med udgangspunkt i Poynter's kolossale erfaring.

Det betyder, at du bliver præsenteret for de mest nytænkende ideer, erfaringer og metoder fra den amerikanske medieverden, og at Poynter's undervisere giver dig mulighed for at gennemtænke, hvordan du sammen med din organisation skal bevæge dig fremad i den digitale udvikling, når du kommer hjem. De tre kurser er:

1. Mobile Storytelling

Foto: Kim Dang Trong.  Fra kurset Mobile Storytelling, januar 2016.   

Når vi taler mobil journalistik, er AJ+ blandt pionererne. På kurset vil vi gå i dybden med, hvordan AJ+ udvikler historiemodeller og formater. Vi vil især fokusere på video-formater til mobilen. 

Det er tredje gang, vi gennemfører kurset, men det udvikler sig hele tiden. Siden første gang i 2014 er den mobile revolution for længst begyndt, og kurset bliver mere og mere praktisk. Vi tager afsæt i de mest vellykkede eksempler på mobil journalistik.

Medunderviser er Senior Producer Shadi Rahimi, AJ+, som for få måneder siden vandt en ONA-award for et af sine projekter.

Læs mere om kurset Mobile storytelling til tablet og mobil
Læs mere om Shadi Rahimi
Se en mobilvenlig historie om flygtningekrisen fra AJ+

2. The Engaging Newsroom

Underviser Katie Hawkins-Gaar. Foto: Kim Dang Trong.

Inddragelse af brugerne er ikke længere noget, vi bare snakker om, men noget alle bør arbejde målrettet og strategisk med. På kurset vil vi blandt andet lære af, hvordan The Dallas Morning News arbejder med strategier for engagement.

Et stjernehold af undervisere: Katie Hawkins-Gaar (Poynter), Tom Huang (Dallas Morning News) og Joy Mayer (Missouri School of Journalism) vil med baggrund i best practises i amerikanske medier lære dig at arbejde målrettet med at engagere brugerne og at udvikle redaktionen.

Læs mere om kurset The Engaging Newsroom
Læs Joy Mayers historie: Beyond Consumption: What do you hope news consumers will do?

3. Building New Revenue Streams

I takt med at både print og digital annoncering falder stærkt, må medierne udvikle nye indtægtsstrømme. Kurset samler de bedste erfaringer fra hele verden om bl.a. premium journalistik, events, crowdfunding og udvikling af nye digitale produkter.

Ingen er længere fremme med dette end The Washington Post, hvorfra Director of Digital Operations, Megan Chan, kommer og er medunderviser på kurset.

Læs mere om kurset: Building new revenue streams
Læs artiklen: Good News at The Washington Post

Om DMJX' samarbejde med Poynter
The Poynter Institute har som mediebranchen været igennem en omfattende udviklingsproces og er stadig den mest højtprofilerede og betydningsfulde organisation for medieudvikling og journalistisk.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har i 15 år som den eneste uddannelsesinstitution været fast samarbejdspartner for The Poynter Institute og har gennemført talrige kursusforløb i Poynter's imponerende bygning i St. Petersburg, Florida. Og det fortsætter vi med - nu med fuldt digitalt fokus.

Kategori:  Viden

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram