Anne Sophia Hermansen: Bliv væk fra mit kursus, hvis du ikke har noget på hjerte

Blogging er ikke noget, alle kan blive gode til. Men har du holdninger, og tør du være ærlig og upoleret, har du en god chance. Danskerne hungrer efter ægthed og meninger og der er store muligheder for fx journalister, politikere og iværksættere, som vil blogge med personlighed og kant, mener den kursusaktuelle debattør

Nu kan du lære at skyde med skarpt fra Anne Sophia Hermansen. Privatfoto
af Dan Hansen d. 12.08.2016 i Viden

Avisledere så tørre som forsikringspolicer. Bovlamme politikere. Corporate kommunikation. Politisk korrekthed. Sminke, spin og retorik.

Debattør Anne Sophia Hermansen er ved at brække sig over kedelige mennesker og renskurede meninger i mediebilledet.

- Tag et kig på Folketinget, hvor man skulle tro, der skete noget. 150 af de folkevalgte minder mig om insekter, som sidder fast i et stykke rav. Jeg kan ikke mærke dem, og de flytter ingenting, siger hun.

Hun efterlyser holdninger, kant og autenticitet. Ikke bare fra politikere, men også i pressen og i de sociale medier.

 

"Tiden kalder på det upolerede"

 

- Hvis du er et meget kedeligt menneske, kan du ikke skjule det. Men hvis du har noget at give og vil flytte noget, så kom dog ud med det. Tiden kalder på det upolerede. Og folk hungrer efter ægthed og meninger, som ikke er købt, siger Anne Sophia Hermansen.

Holdninger og troværdighed går hånd i hånd
Hun mener blandt andet, at journalister skal komme ud af busken og i langt højere grad skrive ud fra et synspunkt eller en holdning. Sådan som man også i stigende grad ser i fx USA.

Men også politikere, reality-stjerne, kommunikatører, livsstilsfolk og iværksættere bør udnytte mulighederne i at skabe troværdig kommunikation, debat og forretning ved hjælp af blogs.

Anne Sophia Hermansen nævner Mads Kastrup og Rune Lykkeberg som eksempler på, at man godt kan være holdningsmennesker og bevare sin journalistiske troværdighed. Mens Søren Pind er beviset på, at man kan skrive om kønsroller, fodbold og kærlighed samt være visesanger og excentriker uden at det går ud over den politiske troværdighed.

 

"Kom med noget, man kan føle og være enig eller uenig i"

 

- I stedet for at skjule sig bag påstået journalistisk objektivitet eller bag partipolitisk bullshit og corporate comunication, så kom da med noget, som man kan føle og mærke og være enig eller uenig i, trygler Anne Sophia Hermansen.

Hun skamroser livsstilsbloggere som Masha Vang og Ninka Bernadette for at skrive ærligt, filterløst og underholdende.

- De tjener styrtende med penge og har masser af læsere, fordi de rammer det, som folk vil have. Det uperfekte og uretoucherede. Det er furerne og sprækkerne, som er tiltalende. Ikke alt det korrekte og polerede, forklarer Anna Sophia Hermansen.

- Alle, der har noget på hjerte kan blogge. Hvis Linse fik en blog, er du sindssyg, den ville blive læst. Det handler om at give noget af sig selv, og det kunne størstedelen af medie- og kommunikationsbranchen lære en hel del af, siger hun.

Drop mellemlægspapiret
Anne Sophia Hermansen har selv etableret sig som en af landets mest markante meningsdannere – primært gennem sin blog på Berlingske, som hun har haft siden 2009.

Nu deler hun ud af sin viden og bedste værktøjer til folk, som har noget at dele med omverdenen og som vil i gang med at blogge seriøst.

- Når jeg blogger, indtager jeg et relativt unuanceret synspunkt og kører hårdt på der fra. Jeg ser et blogindlæg som et oplæg til debat, og synes, det er mere end ok at gå over grænsen. Der skal sgu ikke fem stykker mellemlægspapir imellem, siger hun.

- Jeg tror, der sidder mange derude, som gerne vil flytte noget og er villige til at ofre noget af sig selv. Dem glæder vi os til at møde på kurset og vise, hvordan man bedst når sine målgrupper med sine budskaber og meninger, siger Anne Sophia Hermansen

Læs om kurset her
Læs mere om kurset Blogging med personlighed og kant, hvor Anne Sophia Hermansen underviser sammen med Trine Nebel, som blandt andet er ekspert i personlig branding og omdømme i sociale medier.

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram