3 skriveråd, der går lige i trekanten

Skriv! Men tænk, inden du går i gang, og brug tid på at redigere teksten bagefter

Foto: Aleksander Klug
af Dan Hansen d. 5.09.2018 i Viden

Tænk, når du tænker, skriv, når du skriver og rediger, når du redigerer.

Så enkle er de råd, som underviser Maria Larsen giver til den gode skriveproces.

Hun er aktuel med bogen SKRIV LETTERE END DU TROR, hvor hun på 150 sider - ved hjælp af gode eksempler, cases og modeller - giver en håndsrækning til alle, der vil skrive effektivt og bedre.

Bogen er udkommet på Forlaget Ajour, og kan købes i vores online boghandel.

Trekant med gode råd til skrivebordet
I bogen beskriver Maria Larsen, hvordan man smart kommer gennem processen fra blankt papir til færdig tekst ved at arbejde i 3 faser: Tænk, skriv og rediger.

Når du køber bogen får du samtidig en fin saml-selv-trekant, som kan stå på dit skrivebord og huske dig på de 3 faser i skriveprocessen:

1 TÆNK
Brug den første fase på at tænke. Hvad er formålet? Hvem er teksten til, og hvad skal modtageren have ud af teksten? Formuler dit budskab i én sætning.

2 SKRIV
Skriv i et afgrænset tidsrum uden pauser. Brug eksempler, præcise ord og sammenligninger. Vær konkret, fortæl historier og fascinér.

3 REDIGER
Brug den sidste fase på at fjerne fyldet. Alt det, der ikke peger ind i dit budskab skal væk.
Tjek og trim sproget.

Skal du eksempelvis skrive en længere tekst, hvor du har 4 timer til rådighed, bør du splitte din tid op, så du tænker i 1 time, skriver i 1 ½ time og redigerer i 1 time. Den sidste halve time er til pauser ind imellem.

Du kan tilpasse tiden til kortere og længere tekster efter samme måleforhold.

Maria Larsen underviser blandt andet på vores kursus Skriv effektivt og bedre, hvor du på 3 dage får viden og værktøjer, som gør dig i stand til at skrive hurtigere og smartere.

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram