Skip to main content

You Still Don't Know My Name

27.07.2021

BA-projekt giver ordet til migrantsexarbejdere og potentielle ofre for menneskehandel i Danmark

Showcase Studieprojekt Sarah Hartvigsen Juncker Louise Serup
Mads Greve

I små byer spredt over hele landet ligger de huse, hvor migrantsexarbejdere og potentielle ofre for menneskehandel arbejder og lever et liv langt fra de fleste danskeres virkelighed.

Den parallelverden, sexarbejderne lever i, har fotojournaliststuderende Sarah Hartvigsen Juncker og Louise Serup skildret i deres prisvindende BA-projekt.

Over en længere periode besøgte de i alt 152 klinikker og med hjælp fra omkring 35 migrantsexarbejdere har de skabt bogen You Still Don’t Know My Name, der giver ordet til de sexarbejdere, det handler om.

Bogen er et stemningsportræt af et miljø, der eksisterer lige ved siden af os, men som de færreste kender til.

Mads Greve

For opgaven vandt Louise Serup og Sarah Juncker Hartvigsen Ritzau Scanpix’ fotopris.

”Migrantsexarbejderne, vi møder i bogen, er svære at få adgang til, men alligevel er det lykkedes Sarah og Louise at komme ind og skabe tillid hos adskillige af dem fordelt over hele landet – endda på trods af en vis grad af overvågning, som nogle af dem er underlagt, ” sagde Mads Greve, lektor på Fotojournalistuddannelsen, i sin begrundelse for indstillingen til Ritzau Scanpix-prisen.

Han kaldte projektet imponerende gennemresearchet, gennemarbejdet og gennemfotograferet.

Louise Serup og Sarah Hartvigsen Juncker arbejder lige nu på en bogudgivelse og en udstilling af billederne. De er begge DMJX-dimittender fra juni 2021.

Update 31. august 2022: Det har de fået en stor håndsrækning til, da de har vundet ECCA Family Foundations fotopris på 103.000 kroner, som skal bruges til at formidle projektet.

Læs nyheden Fotoprojekt om migrantsexarbejdere vinder kæmpe fotopris