Skip to main content

Vellykket madfortælling får mundvandet til at løbe

Studerende fra Fotografisk Kommunikation har visualiseret Indiens køkken, og fik deres arbejde bragt  i martsudgaven af Politiken MAD.

 

Studerende fra Fotografisk Kommunikation får deres tekst og fotografier bragt i Politiken MAD.
Jonas Villadsen

Hvorfor læser man om mad? Måske fordi god tekst og smukke billeder kan få duften af krydderier og smagsindtryk at forplante sig til næse og gane. Når læsning næsten bliver et måltid i sig selv.

Den oplevelse giver studerende på Fotografisk Kommunikation i deres forslag til Politikens martsudgave af tillægget MAD.

I undervisningsforløbet Æstetik, innovation og produktudvikling samarbejdede fotostuderende fra 2.året på Fotografisk Kommunikation med Politiken MAD. De fik opgaven at udvikle fotoserier til marts måneds tema ’Indien – det grønne køkkens grundsten’.

De studerende både skrev og layoutede artikler selv, og dette resulterede i en lang række inspirerende og opskriftbaserede fotoartikler, hvoraf tre af de studerendes projekter blev trykt i magasinet, som netop er udkommet.

Ida Acs, Johan von Bülow og Jonas Villadsens bidrag endte med at blive trykt i avisen.

Mette Mølbak, der er chefredaktør på Politiken MAD, var meget tilfreds med de bud, hun modtog fra de studerende:

"De studerendes projekter har bidraget med ny inspiration og det har været spændende at se, hvordan de har gået til opgaven. Nogle har tænkt meget ud af boksen og taget nogle helt andre vinkler på mad (fx forurening) som har været nytænkende og andre har lavet nogle virkelig flotte visuelle løsninger, der løfter magasinet", skriver hun i evalueringen af samarbejdet.

Du kan se ud udvalg af de andre bidrag fra Anne Krogh, Rebecca Brinker, Jonas Villadsen, Ida Acs, Nanna Ferslev Andersen, Mathilde Hobolt, og Kalle T. Hansen her.