Skip to main content

Fotojournalister fra DMJX udstiller på Copenhagen Photo Festival

03.06.2022

Livet som queer, afghangske flygtninge, mobning og kærlighed. Emnerne spænder vidt i fotoudstillinger af nyuddannede fra Fotojournalistuddannelsen.

Studerende fra Fotojournalistuddannelsen på DMJX opsætter fotoudstillinger på Copenhagen Photo Festival 2022.
Foto: Jesper Houborg

Hvad sker der, hvis man rækker ud til otte personer, der deltog i mobning af en selv som barn? Det undersøger fotojournalist Iben Gad i det personlige fotoprojekt "To The Unpopular Girls". Projektet bygger på interviews, portrætter og arkivmateriale som eksempelvis screenshots af beskeder, gamle fotografier og malerier. Det hele udstilles nu - opsat som et børneværelse - som en del af udstillingen Futures Nordic Talents 2022 på Copenhagen Photo Festival.

Iben Gad dimitterede fra Fotojournalistuddannelsen på DMJX i 2021 og er sammen med fotojournalist Oscar Scott Carl, der også dimitterede i 2021, udtaget som to af de i alt fem deltagere i talentudstillingen på årets Copenhagen Photo Festival.

Her er fotojournalist Iben Gad ved at opstille sin fotoserie "To The Unpopular Girls" i et udstillingsrum på Refshaleøen ved Copenhagen Photo Festival, der skal give associationer til et børneværelse med billeder på væggene. (Foto: Kira Bonde Andersen)

- Det er sjovt at få lov at udstille på en fotofestival, hvor det er et helt andet format. Det er mere fysisk. Typisk får fotojournalistik jo plads i en avis, i en bog eller digitalt. Der er det sjovt og meget anderledes at udstille i et stort åbent rum, siger Iben Gad.

Udover de to udtagne i talentudstillingen deltager Fotojournalistuddannelsen på DMJX i år også med sin egen gruppeudstilling på Copenhagen Photo Festival, hvor tre udvalgte dimittender fra Fotojournalistuddannelsen udstiller hver deres fotoprojekt.

De mange udstillinger til Copenhagen Photo Festival breder sig i år over et 10.000 kvadratmeter stort område på Refshaleøen. DMJX-dimittendernes projekter er derfor også trykt i storformat og monteret på udstillingsstativer rundt om i vildnisset af natur og gamle bebyggelser i området.

For Iben Gad er det noget helt særligt at få sit projekt udstillet for et større publikum:

- Oprindeligt var mit projekt en bog, man kunne sidde og bladre i. Så det har været lidt grænseoverskridende at skulle udstilles på en fotofestival, og jeg skulle lige sluge den, da de spurgte, om jeg ville være med. Men først og fremmest er bare mega fedt at få lov til at deltage, siger Iben Gad.

De to udstillinger med deltagelse af fotojournalister fra DMJX kan ses under hele Copenhagen Photo Festival, der foregår d. 2.-12. juni 2022 på Refshaleøen i København. Læs mere om de enkelte fotoprojekter på Fotojournalistuddannelsens blog: DMJX Photojournalism.

Disse fotojournalister fra DMJX udstiller på Copenhagen Photo Festival 2022:

Udstillingen "DMJX Photojournalism"

Louise Herrche Serup, dimitteret i 2020, deltager med projektet "I'll eat you up", som er lavet på hendes 7. semester.

Jesper Houborg, dimitteret i foråret 2022, deltager med projektet "The Life of the Evacuated Afghan Refugees in Denmark", som var Jespers bachelorprojekt. 

Mads Frost, dimitteret i 2021, deltager med projektet "Queer mental health", der var hans bachelorprojekt.

Gruppeudstillingen "DMJX Photojournalism" på Copenhagen Photo Festival er lavet med støtte fra Aarhus Stiftstidendes Fond og Ophavsretsfonden.

Udstillingen "Futures Nordic Talents 2022"

Oscar Scott Karl, dimitteret i 2021, deltager med projektet "Nanna", som han lavede, lige efter han blev færdiguddannet fra DMJX.

Iben Gad, dimitteret i foråret 2021, deltager med projektet "To The Unpopular Girls," som hun lavede på 7. semester af Fotojournalistuddannelsen.