Skip to main content

Trine Nielsen stopper som rektor for DMJX

18.06.2021

DMJX' rektor siden 2019 stopper ved udgangen af juni. Bestyrelsen har konstitueret prorektor, Jens Grund, som ny rektor.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skal have ny rektor. Den nuværende rektor siden 2019, Trine Nielsen, stopper ved udgangen af måneden. Trine Nielsen tiltrådte som rektor efter tre forudgående år som direktør for uddannelse, forskning og viden på DMJX.

Trine Nielsen har ifølge bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen varetaget opgaven som rektor i en krævende tid med mange forandringer og store fornyelser. Indvielse af ny lokalitet på Katrinebjerg for skolens Aarhus campus og forberedelse af nybyggeri til skolens campus i København. En omfattende akkrediteringsproces. Omlægning og udbygning af forskningsområdet på DMJX, implementering af nye IT-systemer og administrative processer og gennemførelse af svære besparelsesrunder.

”Jeg er rigtig glad og stolt over der, hvor skolen er i dag, og jeg kan derfor med god ro i maven give stafetten videre til en anden. Det er en skole med nogle fantastiske kollegaer og studerende og et højt fagligt niveau.

Det har været en krævende opgave med mange ture mellem København og Aarhus. Nu vil jeg have tid til nogle af de andre ting, som jeg også finder vigtige. Via mine bestyrelsesposter arbejder jeg allerede med kultur, civilsamfund og den demokratiske samtale, og det vil jeg gerne kunne forfølge i endnu højere grad,” siger Trine Nielsen, der for nylig blev udpeget til formand for Det Danske Filminstitut.

”Der er ingen tvivl om, at Trine efterlader skolen et bedre sted, end da hun overtog som rektor, og vi ser frem til forhåbentlig at kunne høste frugterne af hendes og adskillige kollegers hårde arbejde på skolen med akkrediteringsprocessen og til at starten kan gå til et fantastisk projekt med nyt byggeri i Ørestaden til vores campus i København,” siger bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen, der takker for samarbejdet i fem begivenhedsrige år og ønsker hende god vind med nye udfordringer.

Bestyrelsen har konstitueret prorektor, Jens Grund som ny rektor, mens forsknings- og udviklingschef, Helle Kryger Aggerholm, konstitueres som ny prorektor foreløbig til udgangen af året, hvorefter stillingen som rektor bliver opslået.

Trine Nielsen (t.v.) stopper ved udgangen af juni som rektor for DMJX. Bestyrelsen har konstitueret Jens Grund som rektor og Helle Kryger Aggerholm som prorektor. Fotos: Jens Bangsbo.