Skip to main content

Stort tillykke til et nyt hold fagjournalister

30.06.2022

På diplomuddannelsen i fagjournalistik bygger vi journalistiske metoder oven på eksisterende fagligheder. Et ny flok fagjournalister sendes nu ud i verden.

På diplomuddannelsen i fagjournalistik bygger vi journalistiske metoder oven på eksisterende fagligheder. Et ny flok fagjournalister sendes nu ud i verden. Foto: Emil Lyders
Foto: Emil Lyders

”I dag er der mere end nogensinde brug for journalister med viden. Det har I.”

Sådan lød det fra formand for Danske Videnskabsjournalister Peter Hyldgaard, da han holdt festtalen til fagjournalisternes dimission på DMJX i København.

Fagjournalistuddannelsen er en 2-årig diplomuddannelse på deltid. Her deltager kursister med forskellige faglige baggrunde. På uddannelsen lærer kursisterne en række journalistiske metoder med det formål, at de skal blive bedre til at formidle deres eget fag. Vi uddanner hvert år omkring 25-35 fagjournalister på DMJX.

Læs mere om Fagjournalistuddannelsen.

Formand for Danske Videnskabsjournalister Peter Hyldgaard holder tale til fagjournalisternes dimission. Til dimissionen for fagjournalisterne er det desuden en skøn tradition, at de nyudsprungne fagjournalister fotograferes med avispapirshatte. (Foto: Emil Lyders)