Skip to main content

Søren Schultz Jørgensen ny docent på DMJX

Et indholdsmenneske med tung erfaring inden for både forskning, udvikling, undervisning, ledelse og iagttagelse af medieforhold er ny docent i medievidenskab på Institut for Medier.

Søren Schultz Jørgensen ny docent på DMJX

- Han passer helt utroligt godt ind på en professionshøjskole og til DMJX’ profil.

Sådan siger institutchef Bård Blytt Sandstad om signingen af Søren Schultz Jørgensen på Institut for Medier på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Schultz Jørgensen tiltræder stillingen som docent i medievidenskab per 1. januar 2023, hvor han skal lave forsknings- og udviklingsprojekter inden for medieforbrug, indholdsproduktion og konceptudvikling. Desuden skal han undervise på BA-uddannelserne Medieproduktion og Ledelse samt Tv- og Medietilrettelæggelse.

Søren Schultz Jørgensen har gennem de seneste 20 år været en af landets skarpeste iagttagere af medieforhold. Gennem undersøgelser, analyser, artikler og bøger – og kommentarer i dagspressen – har han stillet skarpt på de grundlæggende opbrud, der i disse år præger alle dele af mediebranchen.

- Et docentur i medievidenskab på DMJX forener alt det, jeg har dyrket og beskæftiget mig med professionelt, i én stilling.

Søren Schultz Jørgensen

- Et docentur i medievidenskab på DMJX forener alt det, jeg har dyrket og beskæftiget mig med professionelt, i én stilling: Forskning og håndværk, undervisning og udvikling – alt sammen med fokus på mediernes brugere, teknologi og indhold. Jeg føler mig meget privilegeret over at få sådan en mulighed på netop den danske institution, der mere end nogen andre har til opgave at bygge bro mellem mediebranchens forskning og praksis, siger Søren Schultz Jørgensen.

Praksisnær akademiker

Den 55-årige Cand.scient.pol. kommer med en betydelig brancheerfaring og netværk. Han er ph.d. i journalistik og mediesociologi fra SDU og har en tillægsuddannelse i journalistik fra DMJX.

Han er direktør og ejer i rådgivningsbureauet Kontrabande, som i sin storhedstid havde 20 ansatte. Han var projektleder og forfatter for Dansk Journalistforbunds tænketanksprojekt ’Fagenes Fremtid’, som udkom i 2019. Og i 2018 udgav han den anmelderroste bog ’Den journalistiske forbindelse’ sammen med Per Westergård. I 1996-2005 var han ansat på Mandag Morgen i forskellige ledende roller, bl.a. redaktionschef og udviklingsdirektør. Senest kommer han fra en stilling som ansvarshavende chefredaktør for forskningsmediet Vid&Sans.

Søren Schultz Jørgensen har desuden enorm erfaring med brugerundersøgelser, medieudviklingsopgaver og strategiske opgaver for blandt andre medie- og uddannelsesbrancherne, samt som underviser, kursusleder og med bestyrelsesarbejde.

- Det er et stort scoop, at vi nu får Søren med ombord. Han er en sjælden blanding af praksisnær akademiker med et stort fokus på indhold, udvikling og på brugerne. Han kan undervise med udgangspunkt i en enorm praksiserfaring men på et meget solidt fundament af viden. Han er driftig og skriver lige nu endnu en bog og har en fast klumme som mediekommentator i Politiken, siger institutchef Bård Blytt Sandstad.

Også Julie Sommerlund, som er rektor og overordnet forskningsfaglig leder på DMJX, er begejstret.

- Søren kombinerer forskningskompetence og højt akademisk niveau med et kæmpe branchekendskab og -netværk. For en institution som vores, som skal skabe viden, som løfter uddannelser og brancher, er det en helt essentiel kombination, siger hun.