Skip to main content

Nordens første podcastkonference bliver afholdt i Danmark

12.08.2021

Struer lægger by til Nordic Podcast Conference d. 28. august 2021

Aktuelt Nyhed Nordic Podcast Conference 2021
Jukka Aalho

Podcastmediet er blevet mere og mere populært over de seneste år, og snart er Danmark vært for den første podcastkonference i Norden, Nordic Podcast Conference, der afholdes d. 28. august 2021. 

Konferencen er arrangeret af Nordic Podcast Academy og bliver afholdt i Struer, Bang & Olufsens hjemsted i Vestjylland, der har brandet sig som Lydens By. Her kan deltagerne blandt andet høre oplæg fra to af Nordamerikas podcast-sværvægtere samt podcastere fra Danmark, Norge og Sverige.

“Konferencen ønsker at sætte fokus på indholdet og udviklingen inden for podcastmediet og -miljøet i Danmark, der i de sidste år har været i rivende udvikling. Derfor er der nu brug for et fællesskab, der kan diskutere og reflektere over mediets muligheder, og hvad der kendetegner høj kvalitet i den narrative, storytellende del af miljøet,” forklarer Tor Arnbjørn, der er programchef for konferencen.

Også den helt nye chef for Lydens By, John Fogde, der er tidligere talsmand for festivalerne NorthSide og Tinderbox, ser frem til konferencen:

”Med Nordic Podcast Conference skaber vi et inspirationsforum og en mulighed for fælles faglig refleksion i en branche, hvor uafhængige indie-podcastere har været den vigtigste drivkraft i udviklingen. Udviklingen har på mange måder spejlet internettets demokratiske og mangfoldige potentiale, men det har også betydet både etiske, kommercielle og journalistiske udfordringer. Det er bl.a. dem, vi vil adressere på Nordic Podcast Conference,” siger han.

Konferencen bliver afholdt d. 28. august 2021 i Struers lokale biograf, Apollon, der i øvrigt er udstyret med lydsystemet Dolby Atmos.

De hurtige kan stadig nå at deltage i Nordic Podcast Talent-konkurrencen med deadline d. 15. august 2021. 

Besøg Nordic Podcast Academys hjemmeside for mere information og tilmelding til konferencen.

Nordic Podcast Conference arrangeres af Nordic Podcast Academy i samarbejde med DMJX, RAKKERPAK Productions, Third Ear, Center for Podcasting, LOUD, Soundhub Denmark og Lydens By, Struer.