Skip to main content

Leder af nyt superinstitut på DMJX er fundet

Institut for Medier, Kommunikation og Design skal udvikles og ledes af Dorthe Thorning Mejlhede, der kommer fra en stilling som studieleder på Sjællands Erhvervsakademi. 

dorthe thorning mejlhede

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har oprettet et institut for Medier, Kommunikation og Design. Den nye institutleder per 1. september er Dorthe Thorning Mejlhede, som har lang ledelseserfaring ikke mindst fra uddannelsesverdenen.

Hun kommer fra en stilling som studieleder ved professionsbacheloruddannelsen Event Management og Økonomi på Zealand, Sjællands Erhvervsakademi i Roskilde, hvor hun har haft ansvaret for 10-15 forskere og undervisere samt i omegnen af 350 studerende.

Som leder har hun erfaring fra både faglige organisationer og uddannelsesverden, hvor hun har stået for organisationsudvikling og ledelse. Blandt andet hos CBS Entrepreneurship Platform og Center for Designforskning, begge organisationer, som havde til formål at opbygge forskning, styrke uddannelserne og producere forskningsformidling på flere platforme. Hos Center for Designforskning var sigtet yderligere sikring af de kreative uddannelsers kvalitet og siden universitets-status til designskolerne. 

Dorthe Thorning Mejlhede er uddannet sprogofficer i russisk og er desuden mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. I 2019 afsluttede hun sin erhvervs-ph.d.-uddannelse ved CBS i samarbejde med BEC (Bankernes EDB Central). Afhandlingen havde fokus på ledelse af innovation og forandring i organisationer. 

Nu skal hun så lede et helt nyt superinstitut på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som har lagt tre institutter sammen til det nye Institut for Medier, Kommunikation og Design. 
En opgave, som Dorthe Thorning Mejlhede ser meget frem til.

- Det er en superspændende opgave, som jeg ikke kunne lade være med at respondere på, da jeg så stillingsopslaget. For mig er det en gave at få lov at træde ind som leder af DMJX’ nye store institut, som jeg glæder mig meget til. Det er vigtige og spændende uddannelser og fagområder. Og jeg ser frem til at stå i spidsen for at udvikle instituttet sammen med alle de dygtige undervisere og til at møde både ansatte og studerende, siger hun. 

Privat bor Dorthe Thorning Mejlhede i Brede, nord for Lyngby. Hun er gift, har 5 voksne børn og to børnebørn og bruger pt. en stor del af fritiden på at sætte sommerhuset i Hornsherred i stand.