Skip to main content

Lea Korsgaard ny bestyrelsesformand for DMJX

Zetlands ansvarshavende chefredaktør afløser 1. november Lisbeth Knudsen, som har været formand for højskolen siden 2005.

Lea Korsgaard er DMJX' nye bestyrelsesformand

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i dag meddelt, at Lea Korsgaard per 1. november er ny bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Lea Korsgaard er 42 år og ansvarshavende chefredaktør og medstifter af den digitale avis Zetland. Hun er uddannet journalist fra SDU og har en mastergrad i sociologi.
Hun blev i 2016 hædret med prisen ’Årets redaktør’ og har tidligere arbejdet som journalist på Politiken og Berlingske.

Lea Korsgaard glæder sig til at trække i arbejdstøjet:

- Hvor er det spændende at få lov til at være med til at præge fremtidens journalister og kommunikatører i den vilde tid, vi lever i. Der er så hårdt brug for dygtige mennesker, der samvittighedsfuldt, nysgerrigt og kritisk kan forklare den verden, vi lever i. Og som gør det ved at bygge tillid til dem, de deler samfund med. Jeg glæder mig vældigt til at lære alle de mennesker, der får højskolen til at leve, bedre at kende – og sammen med dem at finde ud af, hvor vi sammen skal hen nu, siger Lea Korsgaard.

Markant og visionær

Udnævnelsen af Lea Korsgaard vækker glæde hos Jens Grund, som er konstitueret rektor på DMJX:

- Lea er en markant og visionær medieleder og vi er utroligt glade for, at hun vil påtage sig denne rolle. Hun har en multifaglig, innovativ og demokratisk tilgang til at arbejde med medier og journalistik, og det lige netop de kompetencer, vi har brug for som uddannelsesinstitution og som samarbejdspartner og kursusudbyder for mediebranchen, siger Jens Grund.

Takker Lisbeth Knudsen for 16 år

Samtidig takker Lisbeth Knudsen af efter 16 år som bestyrelsesformand for DMJX.

Om Lisbeth Knudsen siger Jens Grund:

- Lisbeths betydning for skolen har været enorm. Hun så tidligt nødvendigheden i mediekonvergens og tværfaglighed og stod i spidsen for fusionen mellem Journalisthøjskolen og Den Grafiske højskole i 2008. Siden har hun ført højskolen ind i en ny digital virkelighed og senest haft en afgørende rolle i skolens fokus på at spille en større rolle i og for demokratiet.
Alt dette og meget mere vil vi gerne takke hende for, siger Jens Grund.

Med den nye udpegning bliver Lea Korsgaard bestyrelsesformand frem til og med den 31. oktober 2025.

Læs også Pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.