Skip to main content

Længslen efter at høre til

31.05.2021

Mørket siler ned: Lektor Mads Greve har udgivet endnu en fotobog

Forside af Mads Greves bog Homesick
Søren Pagter

Med sin nye fotobog Homesick skildrer DMJX’ Mads Greve den sindstilstand, der måske er et livsvilkår for mange mennesker: længslen efter at høre til.

Bogen, som udkom på Book Lab den 28. maj, er en samling af billeder taget over en længere årrække. Billederne skildrer nærmest dagbogsagtigt de mennesker og de steder, fotografen er stødt på gennem årene.

- Det er ikke bevidst, at det skulle handle om længsel. Når jeg vælger billeder ud, leder jeg efter sammenhænge, og der trådte længslen tydeligt frem. På den måde hang det fint sammen med den periode, jeg selv har været i, hvor længslen fyldte meget. Man kan sige, at Homesick, ligesom min forrige bog, er et kapitel af mit liv, siger Mads Greve.

 

Fotograf og lektor på DMJX Mads Greve udkommer med ny fotobog - Homesick.

Ved at sætte sig selv i spil håber han, at billederne får det stærke nærvær, som ifølge Mads Greve er noget af det vigtigste for interessant dokumentarisk fotografi.

- Mit fotografi handler om en sindstilstand. Jeg fotograferer det, som foregår inde i mig. Som det kan ses, så er min fotografiske verden helt uden farver og stort set også uden dagslys, sagde Mads Greve til bogreceptionen på Godsbanen og citerede den svenske digter Tomas Tranströmer: Mørket siler ned.

Bogen kan købes hos Book Lab.

Søren Pagter

Der var fysisk bogreception på Godsbanen den 26. maj.