Skip to main content

Fond vil igen give stor pris til vigtigt fotoprojekt

ECCA Family Foundation gentager succesen og støtter udbredelsen af samfundsrelevant fotojournalistik med en pris til en DMJX fotojournalist, som kan få midler til at vise sit fotoprojekt frem for omverdenen.

Glade vindere af ECCA-prisen
Foto: Emilie Toldam

For to år siden vandt Sarah Hartvigsen Juncker og Louise Herrche Serup ECCA Family Foundations nystiftede pris på 103.000 kroner for projektet "You Still Don't Know My Name" om en parallelverden med sexarbejdere og menneskehandel i Danmark. (fotoet ovenfor er fra prisoverrækkelsen).

Nu har fonden besluttet endnu engang at uddele prisen, der giver fotojournalister fra DMJX støtte til at vise deres fotoprojekt frem for omverdenen. 

Ansøgningen er åben nu og frem til den 14. juni for alle fotojournalister, som har gået på skolen i 2022, 2023 eller 2024. 

Og i slutningen af august måned bliver det annonceret, hvilken ansøger, som har haft det bedste projekt og ikke mindst bedste idé til at vise det frem på nye måder.

Alle projekter kan komme i betragtning – så længe de er lavet under uddannelsen.

Ud over 100.000 til vinderen vil ECCA Family Foundation uddele 30.000 kroner til op til tre øvrige projekter.

Faglig leder for Fotojournalistuddannelsen, Søren Pagter, er på både de studerendes og fagets vegne utroligt glad for, at fonden igen ønsker at fremme udbredelsen af fotojournalistikken og de vigtige fortællinger.

- ECCA's pris er en kæmpe anerkendelse til vores studerende. Støttebeløbet er på niveau med de allerstørste internationale fotopriser, og giver vinderne mulighed for at realisere et fotoprojekt, som derved bliver set og kendt langt ud over DMJX i Aarhus, siger Søren Pagter.

Han fortæller, at de fire vindere fra 2022 har brugt legaterne forskelligt. En har lavet en kæmpe udstilling udendørs på et centralt torv i La Paz, Bolivia. En anden har arrangeret debataftener og udstillet på et anerkendt galleri i Cairo, Egypten. En tredje har brugt pengene på at fortsætte sit projekt og lavet vandreudstillinger i Danmark. Og vinderne af hovedprisen udgiver en bog til næste år og har udstillet i Fotografisk Center, København.

Læs meget mere om kriterier, vigtige datoer m.m. på Fotojournalistuddannelsens internationale website.