Skip to main content

Flot samarbejdspris til Nordisk Journalistcenter

NJC er første modtager af den nystiftede ’Nordens samarbetspris’.

Isfjorden Ilulissat
Isfjorden i Ilulissat. Foto: Kitt/norgen.org.

Nordisk Journalistcenter (NJC) ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole modtager i dag en pris, som er stiftet af Föreningen Norden Sverige. 

Det er første gang, at ”Nordens samarbetspris” uddeles - for at anerkende dem, som samarbejder på tværs af de nordiske grænser og skaber merværdi for befolkningerne i Norden. Prisoverrækkelsen sker i dag på Nordiska museet i Stockholm.

"Nordisk Journalistcenter styrker gennem sit vedholdende arbejde udviklingen af medier og journalistik i hele Norden. Vi uddeler den nordiske samarbejdspris i en tid, hvor journalistikken er under pres, og hvor behovet for at stå sammen i Norden er vigtigere end nogensinde, siger Josefin Carlring, generalsekretær i Foreningen Norden Sverige.

NJC er udvalgt som prismodtager blandt 35 nomineringer med forslag til gode samarbejdsaktører i Norden. Et kriterium for at være nomineret var, at samarbejdet skal foregå på tværs af mindst én nordisk grænse, herunder en svensk grænse.

Daglig leder af NJC, John Frølich, glæder sig over prisen.

– Det er en stor ære at modtage netop denne pris, der gives for at netværke og samarbejde på tværs af de nordiske grænser med det mål at styrke ytringsfrihed, pressefrihed og demokrati. Det rammer lige ned i NJC’s dna, siger han.

– Vi vil bruge prisen til at komme endnu længere ud i alle hjørner af den nordiske region. Blandt andet i Arktis, som er blevet klodens nye brændpunkt på grund af stormagternes rivalisering, krigen i Ukraine og klimaet. Helt lavpraktisk handler det om at sikre at professionelle, publicistiske medier overlever, både i Nordatlanten og i det øvrige Norden, siger John Frølich.

Læs mere i pressemeddelelsen Journalister vinner Nordens nya samarbetspris samt på NJC's hjemmeside.

Siden NJC blev grundlagt i 1957 og frem til i dag har flere tusinde nordiske journalister deltaget i kurser og konferencer arrangeret af NJC. Centeret ligger på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus.