Skip to main content

Flere vil studere på DMJX

22.04.2020

DMJX har modtaget 3.190 ansøgninger til 509 pladser på BA-uddannelserne

Flere vil studere på DMJX
Frederik Kjeldgaard

Også i år bliver der rift om pladserne på de 9 uddannelsesretninger på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Da fristen for at søge ind via kvote 2 udløb, i går søndag, havde 2.044 ansøgere sat kryds ved en DMJX-uddannelse som 1. prioritet. Det er 5 procent flere end sidste år.

Medregner man ansøgninger, som har en DMJX-uddannelse som en lavere prioritet, når tallet op på 3.190. En stigning på 6 procent i forhold til 2019.

Ansøgerne skal nu igennem optagelsesprøver i kampen om de i alt 509 studiepladser.

Sådan fordeler tallene sig

Bred fremgang

Der er fremgang i ansøgertallet til alle uddannelser med undtagelse af Medieproduktion og Ledelse, som oplever en lille tilbagegang på 6 ansøgere.

Mest populære uddannelse er igen i år Journalistik, som har fået 1219 ansøgninger, heraf har 857 ansøgere den som 1. prioritet.

Kommunikationsuddannelsen optager som eneste uddannelse studerende via kvote 1, hvorfor der forventes en stor stigning i bunken af ansøgere frem mod fristen den 5. juli.

Fakta om optag

  • Uddannelsen Visuel kommunikation består af de 4 uddannelsesretninger Fotografisk Kommunikation, Grafisk Design, Interaktivt Design og Kreativ Kommunikation, som optager hver 20 studerende.
  • Journalistuddannelsen optager 224 studerende
  • Fotojournalistuddannelsen optager 12 studerende
  • Kommunikationsuddannelsen optager som eneste uddannelse studerende i både København og Aarhus. Uddannelsen optager 105 studerende (53 på den ene campus og 52 på den anden)
  • Tv- og Medietilrettelæggelse optager 38 studerende
  • Medieproduktion og Ledelse optager 50 studerende.