Skip to main content

Flere og flere vil ind på DMJX

13.07.2021

DMJX’s ni uddannelser har igen i år oplevet en stor stigning i antallet af ansøgere

Aktuelt Nyhed DMJX Niels Nygaard
Niels Nygaard

Det er de små ungdomsårgange, der i år har søgt ind på de videregående uddannelser, men selvom det samlede ansøgertal er faldende, har DMJX’s ni uddannelser igen i år oplevet en stigning i antallet af ansøgere.

Det medie- og kommunikationsfaglige område har i det hele taget set en jævn stigning i antallet af ansøgere de sidste år.

På kommunikationsuddannelsen, der som den eneste DMJX-uddannelse optager studerende via både kvote 1 og 2, har 25% flere søgt ind sammenlignet med sidste år. Højdespringeren er dog Medieproduktion og Ledelse, hvor bunken af førsteprioritetsansøgninger er vokset med 45% i forhold til sidste år.

"Vi var forberedt på, at der kunne komme en Corona-effekt i år, hvor en del unge måske ville stå over studiestart sidste år på grund af pandemien. Men stigningen i antallet af ansøgere til MPL er større, end vi havde forventet," siger Bård Blytt Sandstad, uddannelseschef for Medieproduktion- og Ledelse, og fortsætter:

"Når vi taler med ansøgere, er der mange, som siger, at de har fået uddannelsen anbefalet af en, der har læst MPL – og den word-of-mouth markedsføring er vi naturligvis meget glade for."

MPL optager i alt 50 studerende.

Også konstitueret rektor, Jens Grund Pedersen, glæder sig over det store antal ansøgere, der har valgt en af DMJX's ni uddannelser som deres første prioritet:

"Tallene fra Den Koordinerede Tilmelding er en glædelig nyhed. De viser, at DMJX er et attraktivt uddannelsessted blandt de unge, og det er vi stolte af."

Kun på journalistik er der et lille fald i antallet af ansøgninger på 2%, men stadig en generel stigning over de seneste år. 841 ansøgere har i år valgt journalistuddannelsen som deres første prioritet. Uddannelsen optager 224 studerende hvert år.

Alle ansøgere via både kvote 1 og 2 får svar d. 28. juli 2021.