Skip to main content

En streg i online-livet

Da Corona snuppede den daglige togtur/tegnepause begyndte Eng Agger at portrættere kolleger til onlinemøder. Det er nu blevet et lille kunstprojekt med streger, video og lyd.

Eng Agger gjorde togtid og teamsmøder til et kunstprojekt

Måske har du set rigeligt til skærmversionen af dine kolleger, deres baggrunde på utallige oneline-møder.

Men når man nu alligevel sidder der....sådan tænkte lektor på Interaktivt Design Eng Agger og greb chancen for at træne sine tegneskills.

 

Eng Agger, lektor og Graphic Motion Designer fra Interaktivt Design lavede et kunstprojekt ud af togtid og teamsmøder.

Det begyndte på de daglige S-togsture til DMJX i Emdrup. Hendes medpassagerer sad med næse og øjne i deres telefoner og iPads, og det gjorde det nemt at hive tegneblokken frem og lave små udtryksfulde portrætter af forskellige folk på farten.

Og da Corona satte en stopper for denne daglige tegnemulighed, opstod den igen i de utallige onlinemøder, hvor vi alligevel sidder og lytter meget af tiden.

- Jeg laver ikke karikatur, og jeg går heller ikke så meget op i, om det helt ligner. Men jeg forsøger på den korte tid, at fange et udtryk i ansigtet, siger hun.

Jeg arbejder på flere ad gangen. Ansigtet er på skærmen, det bevæger sig, så forsvinder det måske og et nyt dukker op - det er et interessant benspænd.

Grahic Motion Designer Eng Agger, Interaktivt Design

Eng Agger deler løbende sine kunstprojekter på sin Instakonto, og de kvadratiske billeder fra Instagram inspirerede hende til genfortolke deres udtryk ved at lade dem udkomme i forskellige formater. Blandt andet med fotogravure, hvor ansigterne fik nyt og andet udtryk af at blive trykt med sværte og ætset kobberplade. Et hyggeligt Corona-projekt, kalder hun det selv.

Eng Agger har en master i Fine Art Digital fra University of the Arts I London. I sit afgangsprojekt her fra arbejdede hun med lyd og billede, og den retning har hun nu også taget sine stregtegninger fra tog og Teams.

- Ofte kommer vi ind online møder med en lyd, det kan være en skramlen med papir eller et ord. Jeg har lavet et bibliotek, hvor hver portræt har sin egen lyd, og så har jeg vekslet mellem dem, næsten som at trykke på et klaviatur og tilføjet nogle af mine egne noter fra møderne, fortæller Eng Agger.

Og resultatet blev en lille film med lyd, noter og ansigter. Den giver hverken et indblik i mødernes indhold eller emner på DMJX, men mon ikke den meget godt rammer ned oplevelsen af de oneline-sammenhænge, de fleste af os mødes i for tiden.