Skip to main content

DMJX melder sig ud af Danske Professionshøjskoler, men bevarer tætte bånd

16.12.2022

Det gode samarbejde fortsætter efter udramatisk beslutning, fortæller DMJX-rektor, Julie Sommerlund.

DMJX Campus Aarhus

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Danske Professionshøjskoler har aftalt, at DMJX melder sig ud af foreningen. Det skete ved en generalforsamling tidligere på ugen, hvor udmeldelsen var på dagsordenen og hvor foreningen - ikke overraskende – besluttede at tiltræde udmeldelsen.

Ifølge rektor for DMJX, Julie Sommerlund, er udmeldelsen helt udramatisk. Og det gode samarbejde fortsætter også fremadrettet.

- Vi ikke har særligt mange faglige overlap med de andre professionshøjskoler. Samtidig koster medlemskabet os en del penge. Det har været de primære bevæggrunde for udmeldelsen, siger Julie Sommerlund.

Hun understreger samtidig, at det ikke ændrer på, at DMJX er en professionshøjskole, som er underlagt de samme rammer og regler, som de andre professionshøjskoler.

DMJX vil også fortsat være med i en række vigtige administrative netværk sammen med de andre professionshøjskoler.

Det drejer sig om HR-chefudvalget, kvalitetschefudvalget, det studieadministrative chefudvalg, sekretariatschefnetværket, bygningschefudvalget, økonomichefudvalget og videnregistreringsnetværk. Desuden er DMJX fortsat med i samarbejdet om UC Viden.