Skip to main content

DMJX indvier ny campus i København

Den officielle indvielse af vores nye uddannelsesbygning i Ørestad Nord finder sted den 24. april med deltagelse af H.M. Kongen.

Topfoto indvielse af Campus København
Foto: Emil Lund Pedersen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole slog i starten af 2024 dørene op til sin nye uddannelsesbygning i København.

Den 24. april om eftermiddagen vil den officielle åbning af bygningen finde sted for inviterede samarbejdspartnere, interessenter, ansatte og studerende.

Det er en stor glæde, at H.M. Kongen har takket ja til at deltage i indvielsen, hvor han vil holde tale ved det officielle arrangement samt tage på en rundvisning i bygningen og opleve, hvad de studerende beskæftiger sig med.

Greenline forbinder 29 meter højt hjerterum

Bygningen ligger i Ørestad Nord, på Amagerfælledvej 190, et stenkast fra DR Byen og har fra toppen et flot kig ud over Amager Fælled.

Med sin markante røde facadefarve har bygningen et kraftfuldt ydre, som gør den letgenkendelig. Indvendigt udgør et 29 meter højt atrium bygningens hjerte i de syv etager, som bindes sammen af en iøjnefaldende grøn trappe – Greenline.

Bygningen er tegnet af PLH Arkitekter, mens 5E Byg har opført den.

Foto: Antonia Steiner
Foto: Emil Lund Pedersen

De 7000 m2 huser højskolens BA-studerende fra uddannelsesretningerne Kommunikation, Medieproduktion og Ledelse, Coded Design, Fotografisk Kommunikation, Grafisk Design, Interaktivt Design, Kreativ Kommunikation samt Tv- og Medietilrettelæggelse.

Desuden danner huset rammer for årligt omkring 1500 kursister, som tager efter- og videreuddannelse inden for kommunikation, journalistik og visuelle discipliner.

Skolens studerende indtog officielt bygningen ved afholdelsen af en ny, årlig faglig og social festival, Mediepuls, i starten af marts. Læs om, og se fotos fra, den begivenhed her.

Lidt historie

Med flytningen til Ørestad Nord blev der sagt farvel til bygningen på Emdrupvej 72 efter 25 år. 

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er en fusion i 2008 mellem Den Grafiske Højskole (etableret i 1943) og Danmarks Journalisthøjskole (etableret i 1962).

Campus i Aarhus, som siden 2020 har haft til huse i Helsingforsgade 6 på Katrinebjerg, har BA-uddannelser inden for Kommunikation, Journalistik og Fotojournalistik

Foto: Emil Lund Pedersen