Skip to main content

DMJX bygger ny campus i København

DMJX' campus i København flytter i 2024 til Ørestad

Nyheder Aktuelt Campus København Ørestaden
PLH Arkitekter A/S

Om få år skifter DMJX' studerende i København de vante rammer i Emdrup ud en ny, bæredygtig uddannelsesbygning i Ørestad. 

Den nye campus kommer til at ligge tæt på DR i August Schade-kvarteret i Ørestad. Byggeriet bliver opført af 5E Byg og skal stå klart primo 2024.

DMJX får med den nye bygning på 7.000 m2 moderne faciliteter, som understøtter et fleksibelt og kreativt læringsmiljø med e-læring og avanceret digital læringsteknologi som en integreret og naturlig del af undervisningen.

Bygningen vil desuden indeholde en række kreative værksteder tilpasset uddannelsernes behov.

PLH Arkitekter A/S

”Vi glæder os, til studerende og medarbejdere på vores københavnske campus om få år kan udfolde alle mulige kreative idéer og formater i et bæredygtigt og fleksibelt byggeri, som er udtænkt og skabt til fremtidens fleksible uddannelsesformer. Samtidig får vi en bygning, der imødekommer det stigende behov for efter- og videreuddannelse inden for de kreative brancher,” siger bestyrelsesformand for DMJX, Lisbeth Knudsen.

Bygningen opføres som et bæredygtigt byggeri certificeret på DGNB guld- og hjerteniveau, et system, der blandt andet vurderer et byggeris miljømæssige og økonomiske kvalitet samt indeklima og trivsel.

PLH Arkitekter A/S

Også 5E Byg, som står for byggeriet, glæder sig over, at DMJX nu kan realisere fremtidens uddannelseshus til deres syv uddannelser i København:

”5E-byg er naturligvis stolte over at være udvalgt til at realisere DMJX’s nye byggeri. Det skyldes ikke mindst et rigtig godt samarbejde under konkurrencen med resten af holdet: PLH Arkitekter, Dall & Lindhardtsen og Ingeniør’ne. Det samarbejde ser vi nu frem til at forsætte,” siger Kresten Andreasen, underdirektør i 5E Byg.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole vurderer, at grundens placering er attraktiv i et miljø med bl.a. andre videregående uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet og IT-Universitetet samt DR, en af de største aftagere af både praktikanter og dimittender fra DMJX.

Den nye campus kommer til at rumme en mindre parkeringskælder med plads til 29 parkeringspladser, men vigtigere endnu er campus' placering i forhold til offentlig transport:

”Den nye bygning bliver bæredygtig, men også på transportsiden vil vi helt sikkert opleve, at flere af vores studerende og ansatte vil bruge cykel eller offentlig transport. Vores interne undersøgelser viser, at ansatte og studerende i stigende grad bruger offentlig transport, når der er kort afstand til en station med mange afgange. Det får vi her,” siger konstitueret rektor DMJX, Jens Grund.

Søren Mølbak fra PLH Arkitekter er begejstret for projektet og glæder sig til at se det færdige byggeri: ”Denne proces viser, hvor stærkt resultatet kan blive, når arkitekturen tager afsæt i brugernes behov og ønsker. Dette er et lyst og levende hus, som giver de studerende de bedste rammer for at arbejde og samarbejde, være kreative og innovative, ideudveksle og fordybe sig. Samtidig er det et byggeri, der åbner sig mod lokalområdet, respekterer og komplementere sine omgivelser og refererer til den omkringliggende virkelighed, som huset er en del af.”