Skip to main content

Barn af huset er ny docent på DMJX

09.08.2021

Stig Møller Hansen skal forske i og bygge bro mellem kommunikation, kreativitet, algoritmer, data og programmering.

Stig Møller Hansen, DMJX' nye docent
Benjamin Tarp

En enkelt måned i 2007 nåede Stig Møller Hansen at arbejde på bureau, inden han blev lokket tilbage til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (dengang Den Grafiske Højskole).

Han var netop dimitteret fra uddannelsen Grafisk Kommunikation og blev ansat til at udvikle og senere undervise på skolens nye uddannelse i Interaktivt Design. Dén uddannelse har i de seneste 14 år fungeret som base for Stig Møller Hansen, som dog sideløbende har taget både en master i IT og en ph.d. med fokus på krydsfeltet mellem grafisk design, programmering og pædagogik.

Per 1. august er han ansat som docent på DMJX og skal hellige sig forskning og undervisning i kreativitet og visuel formidling fra et hjørne, der har fokus på kode, algoritmer, data, maskinlæring og kunstig intelligens.

- Jeg er barn af huset og en praktiker, som ikke er gået den klassiske, akademiske vej ind i docenturet. Det ser jeg som en fordel, når jeg skal bygge bro mellem uddannelse, forskning og det praksisnære, siger Stig Møller Hansen.

Forud for sin tid

De teknologiske muligheder har optaget den 46-årige, nyslåede docent siden barndommen, hvor der blev nørdet med AmigaBASIC og DeluxePaint på drengeværelset.

Inden han i 2004 påbegyndte sin BA i Grafisk Kommunikation, havde han som uddannet medieøkonom praktiseret i bureauverdenen i fire år. Her kunne han bruge sine tekniske skills og arbejdede primært inden for felter, der krævede viden om de nye, digitale udfordringer og muligheder, som kom med internettet.

- Det lyder lidt dumt, når man siger det, men jeg har nok altid været forud for min tid. Det har tit været sådan, at det jeg har nørdet med er blevet aktuelt meget senere, siger Stig Møller Hansen.

Læs også artiklen 'Spænder medierne ben for egen formidling med visuelle prestigeprojekter?'

- Det er som om alt det, jeg har brugt det meste af mit liv på konvergerer nu. Alle arbejder med data, algoritmer, kunstig intelligens og den slags. Så jeg er meget glad for at få mulighed for at arbejde videre med det. Og forhåbentlig på den måde være med til at skabe synergi og udvikling på tværs af det visuelle område, journalistikken og den kreative branche, som må forny sig i et tempo dikteret af en accelererende teknologiske udvikling, siger han.

Stig Møller Hansen indtræder i DMJX' afdeling Forskning og Udvikling sammen med seks andre docenter samt en god håndfuld øvrige forskere.