Skip to main content

3.186 kvote 2-ansøgninger til DMJX

15.03.2023

Der er særligt stor glæde over ansøgertallet til ny studieretning på DMJX.

Læs mere om årets ansøgertal til DMJX. Foto: Emilie Toldam
Foto: Emilie Toldam

Efter nogle år med højere ansøgertal i løbet af coronapandemien og lavere ansøgertal på bagkant af pandemien sidste år, så ser søgningen til uddannelserne på DMJX nu ud til at være tilbage på et mere normalt niveau. Ved kvote 2-fristen d. 15. marts kl. 12.00 havde DMJX modtaget i alt 3.186 ansøgninger på tværs af vores seks bacheloruddannelser.

Ny studieretning i Coded Design klar til start

- Det er med ydmyghed, at vi tager imod så overvældende mange ansøgninger til vores uddannelser. I år glæder vi os særligt meget over de uddannelsessøgende, der har fået øje på vores debuterende studieretning Coded Design, siger Jens Grund, prorekter på DMJX.

- Med den kan vi tilbyde vores brancher visuelle specialister, der er hjemmevante i både kreativitet og grafisk design, men også i IT og programmering på samme tid. Det er vi glade for, at der er nogle unge, der gerne vil uddanne sig til, og vi glæder os til at tage imod dem.

Forventningen er, at der optages 10-20 studerende på det første hold på studieretningen Coded Design med studiestart til september.

Foråret står på optagelsesprøver

DMJX optager 90 pct. af de studerende til vores bacheloruddannelser via kvote 2, mens Kommunikationsuddannelsen som den eneste uddannelse også har et delvist optag via kvote 1. De næster uger og måneder går således med optagelsesprøveforløb og gennemgang af motiverede ansøgninger på tværs af alle uddannelserne.

De første prøveforløb starter allerede i næste uge, hvor der sendes forprøver ud til ansøgere på blandt andet Medieproduktion og Ledelse, Fotojournalistik og studieretningerne på Visuel Kommunikation. Ansøgere til Journalistuddannelsen modtager også første trin i optagelsesprøven allerede på mandag d. 20. marts.

Prøveforløbene varer frem til juni måned, hvorefter DMJX kan give direkte besked til de ansøgere, der bliver tilbudt en af de 523 studiepladser.

Du kan finde datoer og beskrivelser af de forestående optagelsesprøveforløb under fanen Optagelse på hver af uddannelsessiderne.

Kvote 2-ansøgninger til DMJX 2023

De i alt 3.186 kvote 2-ansøgninger til DMJX i 2023 fordeler sig sådan her på vores bacheloruddannelser (ansøgertal fra 2022 i parentes):

 • Fotojournalistik: 116 ansøgere (137)
 • Journalistik: 980 ansøgere (1.032)
 • Kommunikation (Aarhus): 311 ansøgere (229)
 • Kommunikation (København): 295 ansøgere (282)
 • Medieproduktion og Ledelse: 467 ansøgere (372)
 • Tv- og Medietilrettelæggelse: 381 ansøgere (360)
 • Visuel Kommunikation*: 636 ansøgere (513)
  • Coded Design: 66 ansøgere (-)
  • Grafisk Design: 223 ansøgere (225)
  • Interaktivt Design: 57 ansøgere (70)
  • Kreativ Kommunikation: 290 ansøgere (258)

* Visuel Kommunikation består af fire studieretninger, og ansøgere kan kun markere én ønsket studieretning på optagelse.dk. Ansøgerne bliver dog inviteret til at deltage i forprøver til alle fire studieretninger, så det endelige ansøgertal for hver studieretning på Visuel Kommunikation kendes først efter aflevering af forprøverne.