Skip to main content

2.927 kvote 2-ansøgninger til DMJX

I et år med faldende ansøgertal til de videregående uddannelser er der fortsat overvældende interesse for de 523 studiepladser på DMJX' bacheloruddannelser i 2022. Allerede i dag starter enkelte af optagelsesprøveforløbene.

2.927 personer har i 2022 søgt ind på DMJX' uddannelser via kvote 2.
Foto: Christian Falck Wolff

Onsdag d. 15. marts kl. 12.00 var der sidste frist for at søge en videregående uddannelse via kvote 2. Ved deadline var der indløbet 2.927 ansøgninger på tværs af DMJX' seks bacheloruddannelser.

Det er et markant fald i forhold til rekordåret 2021, hvor DMJX fik 3.632 kvote 2-ansøgninger. Faldet i ansøgertallet til DMJX svarer fuldstændig til den landsdækkende tendens og bringer ansøgertallet tilbage til et mere normalt niveau. De færre ansøgninger var ventet, da de genvundne muligheder for udlands- og højskoleophold og den økonomiske højkonjunktur naturligt trækker unge i flere retninger end til de videregående uddannelser.

Da corona sidste år fik flere til at søge ind på de videregående uddannelser, fik vi på DMJX ekstraordinært mulighed for at øge optaget på Kommunikationsuddannelsen med 30 ekstra pladser. Årets fald i ansøgertallet skal således også ses i lyset af, at vi i år er tilbage til det almindelige optag på Kommunikation, og at vi i år har lukket for optaget på studieretningen Fotografisk Kommunikation.

Optagelsesprøver forude

På DMJX optager vi langt størstedelen af vores studerende via kvote 2. Den kommende måneds tid står således på diverse forprøver, optagelsesprøver, samtaler og gennemlæsninger af motiverede ansøgninger.

Allerede i dag kan ansøgere til studieretningerne Grafisk Design og Kreativ Kommunikation finde opgavebeskrivelserne til deres forestående forprøver. På fredag får ansøgere til uddannelserne i Journalistik og Tv- og Medietilrettelæggelse adgang til den første del af deres prøveforløb. Mens andre optagelsesprøveforløb starter op i næste uge.

Ansøgningsforløbet til bacheloruddannelserne på DMJX rundes af ved kvote 1-fristen d. 5. juli, hvor vi skal finde de sidste studerende til Kommunikationsuddannelsen, der både optager fra kvote 1 og kvote 2.

Kvote 2-ansøgninger til DMJX 2022

De i alt 2.927 kvote 2-ansøgninger til DMJX i 2022 fordeler sig sådan her på vores seks bacheloruddannelser:

Journalistik: 1.032 ansøgere

Fotojournalistik: 137 ansøgere

Kommunikation: 511 ansøgere

Medieproduktion og Ledelse: 372 ansøgere

Tv- og Medietilrettelæggelse: 360 ansøgere

Visuel Kommunikation: 515 ansøgere

DMJX optager 90 pct. af de studerende til vores bacheloruddannelser via kvote 2, mens Kommunikationsuddannelsen som den eneste uddannelse også har et delvist optag via kvote 1.

Læs mere om søgningen til kvote 2 hos Uddannelses- og Forskningsministeriet