Vibeke Borberg udpeget til ny ytringsfrihedskommission

Kommissionen skal afslutte sit arbejde inden udgangen af 2018. Resultaterne skal danne grundlag for en politisk debat om ytringsfrihedens udfoldelse i Danmark

Foto: Anders Hviid
af Dan Hansen d. 14.12.2017 i Historier

Forskningschef, mediejurist Vibeke Borberg fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er udpeget som medlem af en ny ytringsfrihedskommission, som skal vurdere ytringsfrihedens rammer og vilkår.

Den af justitsminister, Søren Pape Poulsen, nedsatte kommission får til opgave at beskrive ytringsfrihedens rammer og generelle vilkår i Danmark, den historiske udvikling af ytringsfriheden her i landet og de samfundsforhold, som har væsentlig betydning for ytringsfrihedens vilkår. Kommissionen skal i den forbindelse inddrage erfaringer fra andre lande, ligesom kommissionen skal se på, om internationale strømninger påvirker ytringsfrihedens udfoldelse i Danmark.

Kommissionen skal afslutte sit arbejde inden udgangen af 2018 og består af 11 medlemmer med tidligere Nationalbankdirektør, Nils Bernstein, som formand.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram