Trine Nielsen ny rektor per 1. februar

Den 51-årige direktør for uddannelse, forskning og viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Trine Nielsen, bliver skolens nye rektor fra 1. februar næste år. Hun overtager posten efter Jens Otto Kjær Hansen, når hans åremålskontrakt på det tidspunkt udløber.

Foto: Anders Hviid
af d. 24.10.2018 i Historier

Trine Nielsen har været tilknyttet skolen siden august 2016 som direktør, og hun kender mediebranchen rigtigt godt inde fra.
Hun har i dag desuden tillidsposter som bl.a. medlem af Medienævnet og Tuborgfondets bestyrelse.

Trine Nielsen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet fra 1994 og startede karrieren som leder af Politikens mediaafdeling. Hun blev siden marketingschef hos Berlingske Media og strategisk udviklingschef samme sted. I 2003 skiftede hun til DR som innovationsprojektleder og herfra gik turen til Crossroads Copenhagen som udviklingschef. I 2007 blev hun kommerciel direktør i KODA og i 2012 områdedirektør i Kulturstyrelsen. I 2014 vendte hun tilbage til Berlingske Media som direktør for forretningsudvikling.

Bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Lisbeth Knudsen, siger om valget af Trine Nielsen:
”Danmarks største uddannelsesinstitution inden for journalistik, medier og kreativitet med seks bacheloruddannelser og aftagere i en meget bred del af medie- og kommunikationsbranchen har brug for en stærk rektor, som både forstår branchens sprog og behov og uddannelsessektorens kringelkroge og administrative udfordringer. Det er vi i bestyrelsen overbeviste om, at Trine Nielsen gør. Hun har både et stærkt udviklingsperspektiv for fagligheden i vores uddannelser og solide ledelseserfaringer i forhold til den akkrediteringsopgave, vi står overfor.”

Lisbeth Knudsen tilføjer, at udnævnelsen af Trine Nielsen er første led i et længe planlagt lederskifte i toppen af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Jens Otto Kjær Hansen fratræder til februar 2019 efter 11 år i spidsen for skolen, når hans åremålskontrakt udløber. Med udgangen af september 2019 udløber også prorektor Lars Poulsens åremålskontrakt efter godt syv år på posten. Bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole vil nu ifølge bestyrelsesformanden tage sig tid til at drøfte den fremtidige organisationsstruktur og herunder besættelsen af Trine Nielsens nuværende direktørpost i det nye år.

Den kommende rektor, Trine Nielsen, siger i forbindelse med udnævnelsen:
”Mediebranchen står overfor mange udfordringer i disse år og vores opgave som Højskole er at ruste vores studerende bedste muligt til at møde disse udfordringer. Jeg ser frem til at stå i spidsen for denne opgave og sammen med Højskolens dygtige medarbejdere, at kvalificere og udvikle vores uddannelser, så de bedst muligt møder de behov som de brancher vi uddanner til har. Vi har et stærkt fundament at bygge på, stor faglighed og et stort internationalt netværk som tilsammen gør os til en helt unik højskole.”

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram