Studerende skaber viral kampagne for FN’s verdensfødevareprogram

Kampagnen, der synliggør enorm forskel på, hvad en svensker og en sudaneser betaler for et måltid mad, er set og delt af tusindvis

af Dan Hansen d. 9.02.2018 i Historier

En svensker skal betale 0,7 procent af sin dagsindkomst for en tallerken ris med bønner. En sydsudaneser skal betale en halv gang over sin dagsløn for at lave det samme. Altså forholdsmæssigt mere end 200 gange så meget som svenskeren.

Dét budskab illustreres i en kampagne, som FN’s verdensfødevareprogram lige nu kører på sine sociale platforme.

Kampagnen har haft næsten 100.000 visninger alene på kampagnens officielle Facebookside. Derfra er den blevet delt over 1000 gange på andre sider, ligesom den er blevet set, delt, liket og kommenteret på blandt andet Twitter.

FN: Mønstereksempel på et samarbejde med en uddannelsesinstitution
Kampagnen er lavet af 5 studerende på det internationale undervisningsforløb ’Corporate Communication and client assignment course’ på Tv- og Medietilrettelæggeruddannelsens 3. semester. Nemlig Pelle Hegelund, Emma Olivia Vibæk, Cathrine Leonhard Poulsen samt de 2 udvekslingsstuderende Irene Chirita og Anastatia Kotlyarovskay. Undervisningsforløbet var ledet af lektor Peter Østergaard Sørensen i samarbejde med ekstern konsulent Bent Bøkman.

Peter Østergaard Sørensen er stolt af sine studerende og den gennemslagskraft, filmen har haft.

- Vi laver mange løsninger i samarbejde med eksterne virksomheder og organisationer, og vores rekvirenter er ofte meget tilfredse med de løsninger, der bliver lavet. Men det er sjældent, at de når så bredt ud som denne. Med til historien hører, at FN har en lidt tung struktur, hvor det er svært at få ting publiceret, selv om det er gode løsninger. Derfor er vi ekstra glade for, at det er lykkedes, og at FN er så tilfredse, siger han.

Begejstringen bliver bekræftet af Elina Hämäläinen fra FN’s verdensfødevareprogram, som har deltaget i samarbejdet mellem FN og DMJX.

- Vi har været utrolig glade for samarbejdet med skolen og for den enorme effekt, det har haft. Vi er vilde med filmen, og vi vil blandt andet skrive en artikel om samarbejdet for at vise vores taknemmelighed og for at synliggøre de studerendes indsats. Det er på alle måder et mønstereksempel på, hvad der kan komme ud af et samarbejde med en uddannelsesinstitution, siger hun.

Du kan blandt andet se filmen her

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram