Spin, algoritmer og medier på Folkemødet

Mød DMJX på Folkemødet i Allinge, hvor vi i 2 samtalesaloner sætter fokus på spin og algoritmernes nytte for journalistikken og borgerne. Desuden deltager rektor Trine Nielsen i 3 mediedebatter og chefforsker Roger Buch skal debattere ledelse og ligestilling.

af Dan Hansen d. 7.06.2019 i Historier

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er paneldeltager i en af 2 samtalesaloner, som Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er vært for på årets Folkemøde.

Det foregår under overskriften ’En verden af spin’ fredag den 14. juni kl. 9-10 sammen med kommunikationsbureauet Operate i Havnegadeteltet – F29, hvor Operate holder til.

I panelet sidder ligeledes Anders Krab-Johansen, administrerende direktør for Berlingske Media samt John Pedersen, som er administrerende direktør for Operate. Moderator er formand for den danske PR-branche, Kresten Schultz-Jørgensen.

Panelet vil blandt andet drøfte, hvornår det er effektivt at bruge spin, hvilke etiske overvejelser der er forbundet med spin og ikke mindst, hvordan det er selv at blive udsat for spin.

Læs mere om arrangementet her

Torsdag d. 13. juni kl. 14.30-15.30 skal det handle om Algoritmer – er de Fake News’ bedste ven eller værste fjende?

GraKom er medvært for samtalesalonen, som har fokus på, hvordan algoritmerne kan bruges til gavn for journalistikken og borgerne.

DMJX’ prorektor, Jens Grund styrer panelet, som består af Peter Lange, Executive Software Client Architect hos IBM, Ritzaus administrerende direktør, Lars Vesterløkke samt Jakob Linaa Jensen, som er chefforsker i sociale medier på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Sted: Hos GraKom – G-34 – GraKoms gårdhave

Læs mere om arrangementet her

Rektor Trine Nielsen i 3 debatter
Udover de 2 samtalesaloner kan deltagere på Folkemødet komme til 3 spændende mediedebatter med rektor Trine Nielsen i panelet.

Det første er arrangeret af Danmarks Domstole – og er en dilemmadebat om moderne teknologier samt grænserne for moralsk og etisk adfærd. Ud over Trine Nielsen deltager blandt andre Mads Steffensen fra Mads & Monopolet.
Det foregår 13. juni kl. 14-15.

Den anden debat er arrangeret af Kreativitet & Kommunikation og omhandler kravene til virksomhedernes kommunikation i en ny medievirkelighed.
Overskriften er ’Når kommunikation bliver problemet’ og undervejs vil panelet blandt andet diskutere den meget omtalte Falck/Bios-sag.
Det foregår ligeledes den 13. juni – klokken 16.40-17.30.

Fredag den 14. juni kl. 10.30-11.15 skal Trine Nielsen på banen i gen. Denne gang i Institut for Menneskerettigheders telt, hvor hun og en håndfuld andre medieeksperter og chefredaktører diskuterer mediernes ansvar i debatten om menneskerettighederne.

Læs mere om de 3 arrangementer her (klik på relevant dag/dato)

Roger Buch i debat om flere kvinder i ledelse
Ligeledes fredag – kl. 15.20-16.00 – deltager chefforsker Roger Buch i et Djøf-arrangement med fokus på, hvad Danmark skal gøre for at opnå FN’s Verdensmål 5 om ligestilling.
Overskriften er ’Hvad skal der til for at få flere kvinder i ledelse?’.

Dét arrangement kan du læse mere om her.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram