Samarbejde om ny e-lærings-platform giver vigtig viden og erfaring

DMJX er partner i et stort e-læringsprojekt, som åbner den 9. januar. Selve videns-indholdet er ikke så relevant for højskolen. Men projektet har givet både læring og erfaring, som kan bruges i den fremtidige indsats omkring online-undervisning

af Dan Hansen d. 5.01.2017 i Historier

Den 9. januar lanceres MOOC, en ny e-lærings-platform, som DMJX og de øvrige professionshøjskoler har lavet i fællesskab.

MOOC henvender sig – i første omgang – primært til lærere og pædagoger samt folk uden for Folkeskolen, som ønsker at indgå i samarbejder og projekter med skolen – eksempelvis kulturinstitutioner og erhvervslivet.

MOOC er en forkortelse for Massive Open Online Courses og tilbyder netop onlinekurser, som oven i købet er helt gratis.

Den første MOOC, som handler om Den åbne skole, kan tilgås fra mandag den 9. januar.

Kortlægger potentialer og barrierer
Ifølge Henrik Berggreen, som er områdechef for Journalistik, er det ikke indholdet, men læringen og fremtidsperspektiverne, som gør samarbejdet relevant for DMJX.

- Vi har fået en masse erfaring, indblik og viden, som er værdifuld i vores eget fokus på at tænke andre former for læring ind i undervisningen end den klassiske tavleundervisning, siger Henrik Berggreen og tilføjer, at der trods en budgetramme på hele 2 mio. kr. i projektperioden 2016-18 kun er tale om et pilotprojekt.

Når pilotprojektet – som er støttet af Uddannelsesministeriet – er afsluttet skal man ifølge projektbeskrivelsen have kortlagt ’potentialer og barrierer ved et formaliseret UC-sektor samarbejde om udvikling og produktion af MOOC’s til brug i professionshøjskolernes uddannelser og til efteruddannelse i alle de professionsfelter som UC’erne uddanner til’.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram