Rejsegilde på nyt domicil i Aarhus

DMJX har i dag, 8. januar holdt, rejsegilde sammen med ejendomsselskab (FEAS) og JFP A/S i forbindelse med opførelsen af den nye Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på Katrinebjerg i Aarhus.

af d. 8.01.2019 i Historier

Alle artikelfotos: Ole Toldbod

Det nye DMJX opføres på en gammel industrigrund på Katrinebjergs campusområde og forventes klar til indflytning i april 2020.

FEAS bliver ejere af bygningen, mens DMJX lejer sig ind. Byggeriet bliver cirka 8.600 kvadratmeter og har en økonomisk ramme på 130 mio. kr.DMJX' bestyrelsesformand, Lisbeth Knudsen, talte for den omkring 150 fremmødte.

 

JFP A/S har med sit hold bestående af Arkitema Architects og ÅF Buildings Denmark tegnet den nye bygning. En stor, hvid sky, svævende på en robust bund og et transparent mellemrum, bliver lærings- og vidensbase for fremtidens journalister, fotojournalister og kommunikatører.

 


Der blev - naturligvis - blandt andet budt på ristede pølser.

 

Højskolen bliver en del af Campus Katrinebjerg, hvor Aarhus Universitet allerede er placeret og udbyder uddannelser inden for blandt andet medievidenskab og datalogi.

Et helt nyt campusstrøg, som DMJX kommer til at ligge ud til, vil samle det nye campusområde.

Læs en tidligere artikel med en nærmere beskrivelse af byggeriet og bygningen

Højskolen får et imposant og gennemtænkt domicil, som både i arkitektur, indretning og tanke byder på de bedste rammer for læring og viden for højskolens studerende, kursister og samarbejdspartnere.

  • Bygherre: Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S

  • Lejer: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

  • Totalentreprenør: JFP A/S

  • Arkitekt: Arkitema Architects

  • Ingeniør: ÅF Buildings Denmark

  • Bygherrerådgiver: COWI A/S

  • Lejerrådgiver: D|K2 Bygherrerådgivning A/S og Nieland A/S

5. januar 2016 blev der sat underskrifter på en historisk stor ejendomshandel i Aarhus. FEAS købte af Region Midtjylland hospitalsbygningerne på Nørrebrogade - det tidligere Aarhus Kommunehospital - for 807,5 mio. kr. Overtagelsen sker i 2019.

FEAS vil i samarbejde med Aarhus Universitet udvikle et helt nyt campusområde på 110.000 m2. FEAS udvikler over en årrække desuden campusområdet på Katrinebjerg i forbindelse med Aarhus Universitets digitaliserings- og ingeniørsatsning – et område, hvor de medievidenskabelige uddannelser i øvrigt også er placeret.

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram