Praktik for journalister forkortes med 6 måneder

Uddannelses- og Forskningsministeriet har givet grønt lys til, at DMJX kan forkorte praktiktiden på journalistuddannelsen fra 18 til 12 måneder i en forsøgsperiode på op til 5 år

Foto: Panikavisen
af d. 20.06.2017 i Historier

For at imødegå udfordringerne med at skaffe praktikpladser til alle journaliststuderende, afkorter Danmarks Medie- og Journalisthøjskole nu praktikperioden fra 18 til 12 måneder.

Den kortere praktikperiode får allerede betydning for de studerende, der bliver optaget på Journalistuddannelsen i år, når de skal i praktik fra efteråret 2019. Forsøgsordningen skal løbe i maksimalt 5 år og evalueres første gang i 2020.

En forkortelse af praktikperioden med 6 måneder betyder, at Journalistuddannelsens længde vil blive forkortet med ét semester svarende til 30 ECTS-point, så den fremover varer 3,5 år. Praktikken vil i forsøgsperioden desuden først begynde på 5. semester i stedet for 4. semester.

Til gengæld vil uddannelsen blandt andet få et særligt praktikforberedende forløb, der skal indgå i den nuværende teoretiske del af uddannelsen. Mediebranchen og andre praktiksteder skal være med til at udvikle det praktikforberedende forløb.

En praktikperiode på 12 måneder svarer til den, studerende fra journalistuddannelserne på Syddansk Universitet og Roskilde Universitet allerede har i dag.

Hvis branchen hurtigt kan finde andre løsninger på manglen på praktikpladser, kan forsøgsordningen ophæves igen.

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram