Pølsesnak på Rådhuspladsen

Julie Dues fotoprojekt ’Din pølsevogn’ er en hyldest til et stykke dansk kulturarv med det hele. Hendes fotografier af hovedstadens pølsevogne udstilles netop nu på Københavns Rådhusplads

Foto: Julie Due
af Dan Hansen d. 8.03.2018 i Historier

”Pølsevognen er en tidslomme med en forfriskende summen af liv. Den skaber et samlingssted - og den fortjener en hyldest”.Ordene er Julie Dues. Og hyldesten har hun såmænd selv leveret i form af et fotoprojekt med portrætter af en række københavnske pølsemænd –og koner og dertilhørende citater.Frem til april vil fotografierne blive set af tusindvis af mennesker, som dagligt passerer Rådhuspladsen i København (over for Politikens Hus). Her er de nemlig udstillet som store plancher som en del af udstillingen ’Byens hegn’, der danner en kunstnerisk ramme omkring de mange metrobyggerier.


En del af Julie Dues udstilling. Foto fra m.dk

14 små historier

Julie Due, som studerer Fotografisk Kommunikation på DMJX har spist og fotograferet sig igennem 14 af byens pølsevogne.
Undervejs har hun fået sig en god sludder med de mænd og koner, som hver dag serverer dansk kulturarv på papbakker for danskere på farten og nysgerrige turister.

Samtalerne har hun kogt ned til 14 citater, som ledsager fotografierne.Hvis du ikke lige kommer forbi Rådhuspladsen, kan du få det serveret på Julie Dues hjemmeside

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram