Panikdag: 85 ansøgere og (mindst) 30 praktikpladser mangler at finde hinanden

Alt er som det efterhånden plejer efter en lang Store Match Dag. Lysere tider på vej.

af Dan Hansen d. 18.04.2018 i Historier

Omkring 315 studerende skulle i dag fordele 258 praktikpladser imellem sig på Store Match Dag for journaliststuderende på DMJX, RUC og SDU samt studerende på Tv- og Medietilrettelæggelse (TVM) på DMJX.Status efter en lang dag er, at 85 ansøgere endnu ikke har underskrevet en aftale – og at der stadig er omkring 30 ledige pladser.

Umiddelbart kommer 55 ansøgere altså til at stå uden pladser. Men traditionelt bliver der fundet og skabt mindst 20 ekstra praktikpladser inden 1. august.

120 af 163 journaliststuderende fra DMJX kan sove godt i nat, mens 11 af 15 praktisksøgende TVM’ere ligeledes har sat underskrift på en praktikaftale.

Men meget vil ændre sig i løbet af de næste par dage.De 6 ansøgere fra Fotojournalistuddannelsen har alle fået praktikplads.På vej mod lysere tider

Fremtidens praktikansøgere kan se frem til mindre nervepirrende forhold.

DMJX er ved at udrulle en ordning, der betyder, at de studerende kun skal 12 måneder i praktik mod hidtil 18 måneder. Sammen med et reduceret optag på Journalistuddannelsen vil det skabe en kombination af praktikpladser til færre ansøgere.Denne Store Match Dag – også kaldet Panikdag – var formentlig den sidste af sin slags, hvor praktikanter og praktiksteder møder op på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og parrer sig i løbet af få timer.

Der arbejdes på en digital løsning for fremtiden.Pia Færings sidste trut?
 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram