Nyt nordisk akademi for uddannelse og talentudvikling i podcast

For første gang får Danmark en målrettet uddannelse og talentudvikling indenfor podcast.

af Karen Løth Larsen d. 20.09.2019 i Historier

 

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole indgår som noget helt nyt et samarbejde med Struer Kommune, Soundhub Denmark og to erfarne podcast-redaktører Dorte Palle og Tor Arnbjørn om at tilbyde talent- og efteruddannelsestilbud indenfor podcast.

”Danmark har en lang og stærk tradition for fortællinger i lyd, men vi har aldrig haft talentudvikling eller efteruddannelse, der var decideret målrettet mediet. Jeg håber, at vi kan samle passionerede podcastere - også ud over Danmarks grænser - i et spirende og kreativt miljø, der emmer af god lyd,” siger Dorte Palle.

Hun og Tor Arnbjørn er begge selvstændige konsulenter og producenter. De har begge lang redaktør-erfaring fra DR og har desuden sammen skrevet "Podcastbogen", der udkom for nylig.

Det nye nordiske podcastakademi får hjemme i Struer på det helt nyopførte Sound Hub Denmark, som er et udviklingsmiljø for lyd, etableret i Bang & Olufsens gamle ”Fabrik 1”, hvor det hele startede med radio og tv-produktion tilbage i 1949. Sound Hub Denmark huser i forvejen internationale start-ups inden for lyd og akustik, og nu får de altså selskab af et nyt uddannelsesmiljø for kommunikation med lyd.

Den første aktivitet i akademiet bliver en talentcamp i uge 42 henvendt til nye radiotalenter. Campen er gratis, men man skal ansøge her for at komme med.

Desuden udbyder DMJX lige nu et diplomkursus, der er henvendt til journalister og kommunikatører, som ønsker at producere egne podcasts. Håbet er at kurserne vil trække både danske og nordiske lyd-tilrettelæggere, journalister og kommunikatører til.

På DMJX er der glæde over det nye samarbejde:

-Podcastinteressen- og ekspertisen er mindst lige så stor i Norge og Sverige som herhjemme, og vi vil gerne samle alle lydkræfterne og lære af hinanden. Formidling og historiefortælling med lyd er kommet for at blive, og derfor ser vi mange muligheder i dette samarbejde, siger rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Trine Nielsen.

Se mere om Soundhub og Det nordiske Podcastakademi.

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram