Nyt Facebook-netværk sætter fokus på journalisters rolle i den politiske debat

En nyoprettet Facebook-gruppe skal danne grobund for viden, debat og eftertanke om journalisters rolle i den politiske debat. 3 journaliststuderende fra DMJX står bag.

af Dan Hansen d. 4.05.2018 i Historier

Facebook-gruppen Tid til eftertanke: journalisters rolle i den politiske debat vil i den kommende tid undersøge, hvorfor den politiske debat i offentligheden og medier er, som den er.

Gruppen er startet af 3 journaliststuderende, som blandt andet vil publicere egenproduceret indhold og lægge op til debat og engagement.

Jonatan May, Jakob Simonsen og Jonathan Hammershøi går alle på Journalistuddannelsen 7. semester og siger om gruppen:

- Vores forhåbning er, at vi kan skabe et stort netværk af mediefolk og politisk interesserede mennesker, som vil se indholdet og forhåbentlig debattere, om de er enige eller ej – inde i gruppen. Med andre ord vil vi tage temperaturen på den nuværende politiske debat i medier og forsøge at skabe stof til eftertanke hos brugerne.

- Vi arbejder ud fra det udgangspunkt, at retorikken er hård, og da DR og Epinion for små to år siden lavede en undersøgelse om politikerlede, viste resultaterne, at tre ud af fire punkter for de 51 %, der havde oplevet at have politikerlede, handlede om en for hård tone i politiske debatter samt såkaldte ”politikersvar.” Vi mener ikke, at det kan være rigtigt, at det tjener demokratiet godt, at borgere ser politiske debatter på denne måde. Men kan medierne og/eller politikerne gøre noget for at ændre det? Og vil de?

- Vi er ikke ude på at pege fingre ad nogen. Vi sætter blot fokus på, hvad vi mener er et vigtigt emne. Derfor kan man som medlem i gruppen forvente indhold med interviews fra relevante mediefolk (fx Martin Krasnik, Henrik Qvortrup, Ulrik Haagerup), politikere, borgere og folk med ekspertise på området.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram