Ny reklamefilm: Tre pointer

DMJX’s nye reklamefilm har delt vandene og sat sind i kog. Men det er ikke en film kun om journalister, og det er ikke en beskrivelse af, hvad man lærer på skolen

Martin Rask Pedersen, kommunikationschef på DMJX
af d. 28.02.2017 i Historier

NB: Denne historie er oprindeligt publiceret 28/2-2017. Som beskrevet i denne nyhed blev brugen af videoen sat i bero den 1. marts, men vi har fastholdt nedenstående tekst uændret, og den afspejler således ikke denne beslutning.

Da vi startede projektet omkring vores nye reklamefilm (https://www.youtube.com/watch?v=GLe4tEuSd7Y) var et af ønskerne at få lidt kant i forhold til normale videoer fra uddannelsesinstitutioner og give anledning til debat. Det er lykkedes. Men måske ikke helt i den grad og på den måde, vi havde forventet.

Jeg vil derfor gerne gøre tre pointer klare.

1. Vi uddanner andet end journalister

Vi har 9 professionsbacheloruddannelser, hvor af journalistuddannelsen er en, men hvor vi også har uddannelser i Grafisk Design, Interaktivt Design, Kreativ Kommunikation, Fotografisk Kommunikation, Kommunikation, Fotojournalistik, Medieproduktion og Ledelse samt Tv- og medietilrettelæggelse.

2. Vi ønsker at tale til og beskrive målgruppen – ikke at vise, hvad man lærer på højskolen

Vi har forsøgt at vise, hvilke typer, vi gerne vil have fat i som studerende: Folk med drive. Folk med holdninger. Folk med skæve tanker.

Vi har ikke vist skolen, hvad man lærer, eller hvordan man lærer her.

3. Vi ønsker naturligvis ikke at opfordre til vold eller lovbrud

Vi ønsker naturligvis ikke at opfordre til vold eller lovbrud. Og det tror vi godt, målgruppen kan gennemskue.

Vi siger heller ikke, at brancherne – det være sig reklame, kommunikation, design, journalistik, trykkeri eller noget sjette – efterspørger folk, der ikke kan overholde deadlines eller dagdrømmer dagen væk. Det tror vi også godt, målgruppen kan gennemskue (Og vi skal nok lære de studerende at overholde deadlines).

Mvh

Martin

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram