Ny (fælles) nordisk masteruddannelse: Fotografers visuelle viden og sprog skal føres ajour med virkeligheden

Mange professionelle fotografer har brug for at udvikle deres talenter inden for fotojournalistik for at komme i sync med mediernes måde at fortælle visuelle, digitale historier.
En bevilling fra Nordisk Ministerråd sikrer, at fotojournalistuddannelserne i Danmark, Norge og Sverige nu kan udbyde en fælles master.

af Dan Hansen d. 1.06.2018 i Historier

En ny masteruddannelse i fotojournalistik er på vej for nordiske fotografer og internationale kolleger.

Uddannelsen skal udvikles i et samarbejde mellem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og fotojournalistuddannelserne på Mid-Sweden University i Sundsvall og Oslo Metropolitan University.

Uddannelsen skal bygge ovenpå på de tre nordiske, fotojournalistiske BA-uddannelser og henvender sig til studerende fra hele verden.

For at udnytte de tre skolers store erfaring inden for fotojournalistik og for at udvikle et moderne masterprogram vil undervisningen på den toårige masteruddannelse blive fordelt i mellem de tre institutioner.

Drømmen om at etablere masteruddannelsen er blevet til virkelighed på baggrund af en bevilling på 66.440 EUR fra Nordisk Ministerråds Nordplusmidler.

- Målet er at skabe en unik oplevelse for både nordiske og internationale studerende. Studierne skal foregå på campusserne i Aarhus, Sundsvall og Oslo samt give de studerende mulighederne for at udvikle deres professionelle stil, mens de bliver guidet af flere erfarne, internationale undervisere, fortæller Søren Pagter, leder af DMJX’ Fotojournalistuddannelse.

Nødvendige professionelle evner
Research fra Mid-Sweden University viser, at brug af fotos og video er steget i løbet af de seneste ti år specielt på nye digitale platforme. Imidlertid har de store forandringer også haft en effekt på mediernes rolle, og mange professionelle har brug for at udvikle eller ændre deres talenter inden for fotojournalistik.

Den nye masteruddannelse skal give de studerende de nødvendige professionelle evner, så de kan udvikle deres visuelle viden og sprog.

- Den fælles master vil have både teoretiske og praktiske forløb, så de studerende vil få værktøjerne til at reflektere over og forstå såvel deres rolle som fotojournalister som den moderne medie industri, siger Terje Lindblom, projektkoordinator på den nye master uddannelse.

DMJX bidrager med 25 års viden og erfaring
For mere end 25 år siden begyndte den danske bacheloruddannelse i fotojournalistik på Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus – en uddannelse, der er anerkendt som en af de bedste og mest anerkendte fotojournalistuddannelser i verden. I 2004 startede DMJX deres internationale fotojournalistprogrammer, hvor studerende fra alle verdens kontinenter har studeret sammen med danske fotojournalister i løbet af de seneste 14 år.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram