Nu skal journalister gøres klogere på klimaøkonomi og finansieringen af den grønne omstilling

 Thomas Larsen, analytiker på Berlingske og kursusleder på DMJX sætter til foråret fokus på finansieringen af den grønne omstilling. Efteruddannelseskurset for journalister ”Forstå nationaløkonomi – uden at være økonom” får et nyt grønt fokus, da det falder direkte sammen med forhandlingerne om regeringens klimaudspil.  

af d. 21.02.2020 i Historier

Timing is everything. Forårets udgave af kurset "Forstå nationaløkonomi - uden at være økonom" falder til foråret sammen med, at regeringen og støttepartierne sætter sig omkring forhandlingsbordet og drøfter deres ventede klimaudspil.

Kurset foregår på Christiansborg og slotsholmen, og dermed kommer deltagerne på kurset til at befinde sig tæt på begivenhedernes centrum – imens de udspiller sig. Samtidig giver det de kursusdeltagende journalister mulighed for at blive klædt godt på til at dække den økonomiske side af den grønne omstilling.

”Vi har sat nogle enormt ambitiøse mål i Danmark. Vi skal nå 70-procents-målet, men hvordan gør man det i praksis? Hvad kommer det til at koste? Hvad kommer det til at betyde for dansk erhvervsliv? Hvad kommer det til at betyde for dig og mig?”, spørger Thomas Larsen. Det er nogle af de emner, han vil sætte fokus på under kurset.

Kurset har kørt flere gange tidligere, hvor de deltagende journalister er blevet klogere på mekanismerne omkring dansk økonomi, og hvilke konsekvenser den økonomiske politik har for danskerne. Gennem besøg i Finansminiseriet, hos relevante ministre og politikere samt en række økonomer fra de vigtigste interesseorganisationer som KL og Danske Regioner. Men nu er det blevet aktuelt at give kurset et fornyet fokus, for klimapolitik er blevet til økonomisk politik.

For at forstå klimapolitik skal man forstå klimaøkonomi

Klimasituationens alvor er blevet en del af den kollektive bevidsthed i Danmark, og mange spørger sig selv, hvorfor politikerne ikke ’gør noget mere’. For at svare på det spørgsmål, skal man forstå de klimaøkonomiske mekanismer bag den grønne omstilling. Til det formål kommer kursisterne til at møde landets førende økonomiske eksperter.

”Vi kommer til at tale med nogle af de dygtigste økonomer, vi har herhjemme. Nogle af de største eksperter inden for det grønne område, som kan hjælpe os med at kaste lys over den her enorme transformation, som vi skal igennem,” fortæller Thomas Larsen.

Se videoen på linket herunder og hør mere om kurset ”Forstå nationaløkonomi – uden at være økonom”.

https://youtu.be/niyrwLoqvZg

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram