Næsten alle studerende klar til praktik efter Store Match Dag

Hovedparten af de 250 praktikansøgere blev matchet med et ønsket praktiksted allerede i første runde. 10 tomhændede ansøgere har stadig 60 muligheder for et match med en praktikplads.

af Dan Hansen d. 7.05.2020 i Historier

Onsdagens Store Match Dag, hvor praktikansøgere bliver parret med praktiksteder, så på forhånd lys ud med de studerendes øjne.

300 praktikpladser og 250 praktikansøgere gav gode odds til de studerende fra journalistuddannelserne på DMJX, SDU og RUC samt Tv- og Medietilrettelæggelse på DMJX.

Aftalerne skulle indgås gennem et digitalt match making system - for kun anden gang. Da man afprøvede digitalt match første gang i 2018, var der en del tekniske problemer.
Men onsdag kørte det næsten alt efter planen med mindre tekniske problemer, som var irritationsmomenter, men ikke gav anledning til den helt store panik.

De fleste fik praktikplads i første hug
Systemet er lavet, så der praktikmatches i op til 3 runder i løbet af eftermiddagen. Allerede i 1. runde havde omkring 90 procent af de 250 ansøgere en praktikaftale i hus.

Da Store Match Dag var omme – efter endnu to digitale runder og nogle efterfølgende telefonopkald – stod omkring 10 ansøgere stadig uden en aftale. Men med særdeles gode muligheder for at få en aftale i hus i løbet af de næste dage, da der stadig er omkring 60 ledige praktikpladser.

- Der er rigeligt med praktikpladser tilbage til dem, som ikke lige blev matchet med drømmestedet i første omgang. Så alle der vil i praktik skal nok komme det. Også på rigtig gode og attraktive medier, siger Martin Vestergaard, som er lektor på DMJX og praktikkoordinator.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram