Mød vinderen af pitch-konkurrencen i forårets Business Maker-forløb

Ib Helles vil gøre sin passion for fugle- og naturfotografi til en forretning og potentiel levevej. Mød ham her, og bliv inspireret af hans entusiasme for iværksætteri og fotografi

af Mads Emil Wivel d. 25.06.2020 i Historier

Ib Helles har netop har vundet pitch-konkurrencen i forårets Business Maker-forløb. Han deler her sin interesse for fuglefotografi og forretningsudvikling – og guider dig til 3 af de bedste steder i Danmark at tage fuglebilleder.

Hvordan fik du din forretningsidé?
”Projektet udspringer af min store passion for at fotografere i naturen. Den vil jeg gerne gøre til en forretning. Alle kan gå i Dyrehaven og tage et billede. Men kan alle tage et godt billede? Det kan jeg stensikkert svare nej til. Men jeg ved, jeg kan lære dem det.”

Hvad er et godt billede?
”Rigtig mange amatører og halvprofesionelle fotografer jagter det ultimative billede. Øjeblikket, hvor ørnen vender helt rigtigt i luften. Du fornemmer det med dit blotte øje, men du ser det først rigtigt bagefter, når du kigger dine billeder igennem. Hold da kæft, der var den.”

Har du selv taget det ultimative billede?
”I vinter fotograferede jeg en høgeugle i Nordsjælland. Jeg havde ventet i tre timer på, at den ville begynde at jage. Pludselig fangede den en mus og fløj lige imod mig. Jeg var perfekt placeret. Musen sad i dens næb og var stadig levende. Man kunne næsten høre den skrige. Det er nærmest umuligt at få sådan et billede i kassen. Så den dag var jeg både glad og stolt.”

Hvordan vil du gøre din passion til en forretning?
"Business Maker-forløbet har givet mig en forretningsindsigt, som jeg overhovedet ikke havde før. Jeg har bl.a. indset, at hvis du vil lykkes med dit projekt, skal du være i stand til at løse pains for dine kunder. På mine workshops og rejser kan jeg især hjælpe deltagerne med at finde de mest unikke locations med fx ugler og ørne samt give dem de helt rigtige fototekniske værktøjer."

Hvad er dine value propositions?
”Mine kunder får bl.a. mulighed for at komme på tur med branchens absolut dygtigste naturfotografer – dem de måske har set op til i årevis – og lære hemmeligheden bag det gode billede. Fx Skandinaviens bedste uglefotograf, som jeg arrangerer en tur med til foråret. 

Find Ib Helles på Instagram her.

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram