Kom til konference om fremtidens kulturjournalistik

DMJX og en række håndplukkede partnere viser løsninger og best practice på de udfordringer, kulturjournalistikken står over for. Mød bl.a. The Guardian, Frankfurter Algemeine Zeitung og Royal Opera House

af Dan Hansen d. 29.08.2017 i Historier

Den klassiske kulturformidling og –journalistik er på mange måder i opbrud.

Aviser sløjfer kultursektionen og formidler stoffet på alternative måder. De sociale medier giver kulturinstitutionerne helt nye muligheder for at gøre det selv. Og almindelige mennesker har adgang til at anmelde og publicere på et hav af medier og platforme.

Hvad kan mediehuse og kulturinstitutioner gøre for ikke at miste brugere og kunder, men tværtimod udnytte alle de nye muligheder, greb og værktøjer – og eksempelvis inddrage kulturforbrugerne i kommunikationen?

Det vil Danmarks Medie- og Journalisthøjskole - og en række samarbejdspartnere, herunder Aarhus Teater, Aarhus 2017, Have Kommunikation og Statens Kunstfond – komme med løsninger og bud på ved konferencen Fremtidens kulturjournalistik.

Konferencen foregår på Aarhus Teater den 28. september og henvender sig bredt til professionelle kulturudbydere, forskere, journalister og kommunikatører, der interesserer sig for kultur, kulturjournalistik og kulturformidling.

Her kan man blandt andet møde – og høre - hvordan The Guardian, Frankfurter Algemeine Zeitung og Royal Opera House har knækket koden med innovativ kulturformidling.

Anders Lange fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole vil desuden fortælle om erfaringerne med udviklingsprojektet ’Gentænk teateranmeldelsen’, hvor studerende har anmeldt med nye medier og metoder.

Læs mere om konferencen Fremtidens kulturjournalistik og tilmeld dig ved samme lejlighed.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram