Knas på linjen ødelagde ikke praktikfest

9 ansøgere mangler en praktikplads dagen derpå. Det er historisk få i nyere tid, og der er oven i købet rigeligt med pladser tilbage. Alt ser derfor ud til at ende godt efter praktikmatch’ premiere, trods skår i it-maskineriet

Foto fra den sidste fysiske matchdag i foråret 2018
af Dan Hansen d. 8.11.2018 i Historier

Det nye online system til at matche praktiksteder med ansøgere – praktikmatch – var udfordret af teknikken, da der i går var matchdag.


Det har blandt andre journalisten.dk skrevet om i dagMen trods bump på vejen og hjerter, der stod stille i nogle minutter undervejs, er der dagen derpå en overordnet tilfredshed hos praktikantkoordinator, Pia Færing.

- Dagen går ud på at få flest muligt i praktik. Og det lykkedes. Der blev besat 125 praktikpladser i går. Systemet registrerede de 100 og de sidste 25 har vi fået bekræftet siden, fortæller hun.

Dermed mangler blot 9 studerende en plads - 3 journaliststuderende fra DMJX, 3 fra SDU, 1 fra RUC og 2 studerende fra DMJX’ Tv- og Medietilrettelæggelse.


Irriterende 

- Her til morgen oplevede jeg selv, at Billetto var nede, og det er da irriterende. Det var også så irriterende, at det skete for os i går. Men heldigvis tog de fleste det pænt og alt endte jo godt, siger Pia Færing.

Ved den næste praktikmatch i foråret 2019 vil der med stor sandsynlighed være flere ansøgere end praktikpladser.- Der er vi mere afhængige af, at teknikken virker. Blandt andet fordi, det vil blive udsat for et større pres fra flere brugere. Men nu er vi advaret, og hvis fejlen i går betyder, at vi undgår noget lignende næste gang, vil jeg være godt tilfreds alt i alt, siger Pia Færing

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram