Jubilæumsåret skudt i gang med fejring, udstilling og en masse godt i vente

Huxi Bach, Lisbeth Knudsen og Aller-direktør Lars Sander Matjeka stod for talerne, en ny vandreudstilling blev åbnet og programmet for en række samtalesaloner hos partnere i det kommende år blev præsenteret.

Lisbeth Knudsen holdt festtalen. Foto: Emma Thunbo
af Dan Hansen d. 7.09.2018 i Historier

Alle fotos er taget af Emma Thunbo.
Under artiklen kan du se en video-collage med mange flere billeder samt en video fra åbningsfesten.

 

DMJX skød fejringen af sit 75 års jubilæum i gang med en jubilæumsreception i Aller Huset den 3. september.

De 750 invitationer til samarbejdspartnere, studerende og andre interesserede fra medie- og kommunikationsbranchen blev revet væk.

Huxi Bach var konferencier og holdt selv et causeri over mediebranchen.
DMJX' bestyrelsesformand, Lisbeth Knudsen, holdt festtalen.
Desuden var er en tale ved Lars Sander Matjeka, Aller Medias administrerende direktør, som sammen med sin ugebladsdirektør Anette Kokholm talte om DMJX' praktikanter og dimittenders afgørende betydning for Aller gennem de 75 år.


Hvad er fake news, hvad er real news, og hvem har retten til at sige, hvad der er sandt? Huxi Bach satte i sin tale fokus på fake og real news og undgik naturligvis ikke at tale om Donald Trump.


DMJX’ bestyrelsesformand, Lisbeth Knudsen hæftede sig i sin festtale ved den stærke position, som DMJX har i dag i hele medie- og kommunikationsbranchen. Hun sad som bestyrelsesformand for Journalisthøjskolen, da den fusionerede med Den Grafiske Højskole i 2008. En fusion, som ikke var gnidningsløs, men har vist sig at være klog og rigtig, sagde Lisbeth Knudsen.
 


Aller var initiativtager til Den Grafiske Højskole og er stadig en af DMJX’ største samarbejdspartnere og aftagere af praktikanter og dimittender fra højskolen. Lars Sander Matjeka og Anette Kokholm lagde ikke skjul på, at DMJX til stadighed er vigtig for Aller Media. Aller var sponsor for festen.

Rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jens Otto Kjær Hansen, åbnede en vandreudstilling, som er lavet i samarbejde med kommunikationsmuseet ENIGMA.

Udstillingen sætter højskolens udvikling i perspektiv i forhold til mediebranchens udvikling og aktuelle udfordringer. Den kan blandt andet opleves i Aller Huset fra nu og til og med Kulturnatten 2018 og på Dokk1 i forbindelse med Aaarhus Festuge 2019.

Han introducerede samtidig konceptet ’Samtalesaloner’, hvor DMJX i samarbejde med en række partnere vil invitere til samtaler og debat om medieudviklingen rundt omkring i hele landet.


Jens Otto Kjær Hansen

Samtalesalonerne er et af initiativerne, som DMJX har taget for i løbet af hele jubilæumsåret at gøre nedslag i de 75 års mediehistorie for at demonstrere branchens udviklings- og innovationskraft og trække tråde ind i fremtidens medieudvikling.

Du kan læse meget mere om samtalesaloner, udstilling, arrangementer, begivenheder og events via vores jubilæumskalender – og de forskellige menuer i venstre side af sitet.

Lidt flere billeder fra åbningsreceptionen:

Kurt Strand var blandt de mange mediefolk, som var til stede i Aller Huset. Han holdt dog ikke et vinglas, men sin mikrofon, i hånden det meste af eftermiddagen.
Han brugte anledningen til at interviewe 5 af de fremmødte medieredaktører om, hvad vi skal med journalistik nu og i fremtiden.

Indslaget kan høres i Mennesker og Medier fra den 7. september. Det er første indslag.


 

Vandreudstillingen blev åbnet - og gav straks anledning til interaktion og samtale.

 

 

 

Se en video-collage af Emma Thunbos billeder på 75 sekunder

Silas Staal havde sit videokamera med til åbningsfesten. Se hans video på 1 minut

 

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram