Journaliststuderende kan søge praktik hos medier uden overenskomst

DMJX har givet studerende, som 2 gange i træk ikke har fået praktikplads, grønt lys til at søge pladser på nye medier uden overenskomst. Beslutningen møder kritik.

Foto: Panikavisen
af Dan Hansen d. 23.01.2018 i Historier

- Vi har både en moralsk og en juridisk pligt til at sørge for en praktikplads til de studerende. Sådan siger rektor Jens Otto Kjær Hansen på baggrund af en beslutning om at lade højskolens journaliststuderende søge praktik uden om det officielle praktiksystem.Den håndfuld studerende, som på baggrund af den aktuelle situation med for få praktikpladser har været så uheldige at stå uden en plads efter 2 Store Match Dage i træk, har fået grønt lys til at søge hos medier, som ikke er en del af praktikordningen eller overenskomstsystemet.
De skal selv stå for at forhandle aftalen og lønniveauet på plads.Uddannelses- og Forskningsministeriet har sagt nej til at finansiere en model med SU under praktikforløbet.

Brancheorganisationen Danske Medier støtter op om løsningen, mens den møder kritik hos blandt andre Dansk Journalistforbund, som på journalisten.dk kalder den ”undergravende for de gode aftaler, som vi har mellem arbejdsgivere og lønmodtagere”.Lysere tider på vej

Jens Otto Kjær Hansen mener at løsningen er den bedst mulige her og nu og forklarer, at vi går mod lysere tider, når den nye ordning med 12 måneders praktik træder i kraft i november 2018.

Samtidig afviser han Journalistforbundets kritik.

- Det, at en lille håndfuld studerende måske bliver reddet på denne måde, tænker jeg nok, overenskomsten kan klare uden at undergrave noget, siger han.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram