Journalistbegrebet i retligt perspektiv – Ph.D. udgives som bog

Alle kan i dag producere og publicere indhold via sociale og mobile medier og platforme. Så hvornår formidler man i journalistisk øjemed - og hvilke rets- og ansvarsmæssige love gælder for hvem og hvornår?

af Dan Hansen d. 11.06.2019 i Historier

Jøren Ullits Olai Nielsen forsvarede tidligere på året sin Ph.D. om medieret i Danmark med særlig fokus på Journalistbegrebet i retlig belysning.

Afhandlingen skrev han på Danmarks Medie og Journalisthøjskole, hvor han i 4 år var ansat som stipendiat i samarbejde med Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.

Værket er nu udkommet som bog ved Forlaget Karnov.

Bogen undersøger journalistbegrebet fra et retligt perspektiv, ved at belyse de steder i lovgivningen, hvor begrebet ses anvendt, og der er usikkerhed om, hvordan det skal fortolkes. En usikkerhed, som kan tilskrives, at rigtig mange i dag har eget håndholdte medie, mobilen, og derved kan udfylde den rolle, som tidligere krævede en mellemstor journalistisk medievirksomhed.

Læs mere og køb bogen her.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram